Frigul va lovi România! Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la Digi 24, că vremea se va răci brusc și că sunt așteptate ninsori în toată țara.

Mai mult decât atât, meteorologul ANM anunță ploi pe arii din ce în ce mai extinse, ploi care se vor manifesta și-n zilele următoare.

”Se vor acumula cantități mai importante de apă, ce pot depăși 30-35 l/mp, mai ales în regiunile vestice și nord vestice” anunță Alina Șerban, meteorolog ANM.

Aceasta a mai spus că în partea de nord-est a teritoriului dar și în nordul și centrul Moldovei vor exista temperaturi negative.

”În partea de nord-est a teritoriului, în nordul și centrul Moldovei, am avut și avem în continuare temperaturi negative, vom avea și-n această noapte, astfel încât precipitațiile în formă lichidă care au ajuns în acele zone au determinat producerea poleiului și acest lucru se va semnala și-n această seară și la noapte”, mai precizează Alina Șerban.

Frigul va lovi România! Temperaturi de -10 grade Celsius

Meteorologul ANM mai spune că în zonele montane vor exista intensificări ale vântului.

”În zonele montane, vom avea intensificări ale vântului, rafale ce vor depăși 80 – 90 km/h, intensificări ale vântului vom avea și-n sudul Transilvaniei și-n sud-estul Dobrogei.

Însă toate acestea se vor produce pe fondul unei mase de aer cald, care vor determina temperaturi din ce în ce mai ridicate în zilele următoare.” a spus meteorologul. Temperaturile se ridică la 10-15 grade Celsius, însă doar până la mijlocul săptămânii.

Potrivit Alinei Șerban, temperaturile încep să scadă de joi, 11 februarie. Aceasta a spus că vor putea exista temperaturi de -20 de grade Celsius în depresiuni.

”Joi, joi noapte vremea se va răci semnificativ. O masă de aer polar va influența vremea în zona țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice.

Din vreme deosebit de caldă în zilele acestea, vom trece la vreme deosebit de rece, vreme geroasă noaptea, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, poate spre -20 de grade în depresiuni.

Mai mult decât atât, și vântul se va intensifica la final de săptămână, va avea intensificări în aproape toate regiunile, iar la munte, mai ales pe creste, va sufla tare, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare vineri dimineață.

Ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare în aproape toate regiunile.

Nu doar nopțile vor fi geroase, ci și ziua, cu temperaturi negative în aproape toată țara, ce vor caracteriza pragul gerului, temperaturi de -10 grade și pe parcursul zilei, nu doar noaptea” a conchis meteorologul ANM.

Sursă foto: Dreamstime