Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad transmis că în ultimele 24 de ore PTF Nădlac II a fost tranzitat de 7.700 de persoane, cu 3.250 de mijloace de transport, faţă de 70.000 de persoane, cu 20.000 de mijloace de transport, în perioada 21 – 22 decembrie 2019.

În ambii ani, cele mai multe persoane au fost pe sensul de intrare în România, în ultimele 24 de ore fiind vorba de 4.800 de cetăţeni care au venit în ţară prin Nădlac II.

Situaţia este aceeaşi la toată graniţa cu Ungaria

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat că situaţia este aceeaşi la toată graniţa cu Ungaria, în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente din cauza pandemiei de coronavirus.

„Faţă de anii anteriori, în care traficul la frontiera cu Ungaria era foarte intens, pentru că mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate veneau acasă de sărbători, în acest an se observă o scădere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează punctele de trecere. În contextul epidemiologic actual şi din cauza restricţiilor impuse în majoritatea ţărilor europene, multe persoane şi-au anulat deplasările”, a spus Claudia Ardelean.

În medie, pe întreaga frontieră cu Ungaria, respectiv prin toate punctele de trecere din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, traficul a scăzut de şase ori faţă de anul trecut. În ultimele 24 de ore, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.500 de persoane, dintre care 20.000 au fost pe sensul de intrare în ţară. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, frontiera de vest a fost tranzitată de 169.000 de persoane, majoritatea fiind tot pe sensul de intrare.

Alertă la granița României

Conform unui anunț făcut de Poliția de Frontieră, agenții din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.400 comprimate ce conțineau în prospect specificația COVID-19. Informațiile au fost transmise la începutul acestei luni.

Pastilele respective au ajuns la Vama Giurgiu, pentru a fi introduse în țară cu un camion, condus de un cetățean bulgar, care nu avea autorizațiile necesare pentru un asemenea transport. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat camionul bulgarului, care era încărcat cu diverse mărfuri de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

„La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conțin în prospect specificația Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare”, transmite Poliția de Frontieră.