George Simion, liderul celei mai noi vedete din politica românească, Alianța pentru Unitatea Românilor – AUR, este conștient că vor exista încercări din partea altor partide a recruta membri ai Alianței sau cel puțin de a-i atrage în una sau alta din taberele din Parlament.

Cu atât mai mi mult este acesta un scenariu previzibil, în condițiile unui echilibru foarte fragil între Putere și Opoziție, care se anunță în viitorul Legislativ.

”Vor încerca să ne cumpere”

Iar cei aproape 10% pe care i-a câștigat AUR la ultimele alegeri parlamentare se pot dovedi decisivi pentru înclinarea balanței într-o parte sau alta.

Astfel, Simion avertizează și promite că persoanele care nu vor fi loiale vor fi excluse din partid. Totodată, îi sfătuiește pe membrii formațiunii să fie atenți și să nu se lase cumpărați.

”Vom fi foarte atenți. Vor încerca să ne cumpere. N-au cu ce să ne cumpere, au încercat până acum. Da, va exista un Iuda printre noi. Da, o să mai fie și uscăciuni. Dacă văd eu un caz de lucru nedrept, ies în față, sancționez și îl exclud. Și o să fac asta! Să nu aveți dubii!

”Nu faceți nici un compromis”

Nu vă apropiați de nici un leu. Nu faceți nici un compromis că vor veni mulți să ne cumpere și să ne compromită. Tot ce am avut în viața asta am adus în această luptă, care este sfântă”, a scris George Simion pe Facebook.

Sâmbătă, 12 decembrie, Biroul Electoral Central – BEC  a prezentat rezultatele finale la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, după soluţionarea contestaţiilor. Potrivit BEC, procedura de atribuire a mandatelor va fi efectuată în următoarele zile.

Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR a obţinut 541.938 de voturi (9,17%) la Camera Deputaților și 535.831 de voturi (9,08%) la Senat, fiind a patra formațiune din România, după PSD, PNL și URS-PLUS.

În ciuda declarațiilor sale și a asigurărilor date că partidul nu se va alia cu nicio formațiune politică ce face parte din ”sistem”, George Simion a fost însă fotografiat vineri întâlnindu-se cu conducerea PSD, în persoanele lui Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu.