Este vorba despre deputatul USR, Dan Rădulescu. Acesta și-a anunțat demisia într-o postare pe pagina personală de facebook.  Potrivit deputatului, viziunea sa și a colegilor de partid este una diferită. De asemenea, acesta a transmis mulțumiri tuturor colegilor alături de care a colaborat în ultima vreme.

„Vă anunț, pe această cale, decizia mea de a demisiona din Partidul Uniunea Salvați România. Le mulțumesc colegilor mei de partid pentru colaborarea de până acum. Din păcate, viziunea noastră despre un partid altfel este, astăzi, diferită.

Cred, însă, în continuare că, stradă cu stradă, putem şi trebuie să schimbăm România”, anunță Dan Rădulescu, pe pagina sa de facebook.

Mesaj pentru alegători

Totoată, acesta a transmis și un mesaj pesoanelor care l-au votat.

„Îi asigur pe alegătorii din Prahova, precum și pe toți cei care mi-au acordat votul şi încrederea lor că voi lupta în continuare pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant, pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos, pentru oameni noi in politică și pentru o Romania în care, fără penali şi fără hoție, să ajungem departe”, mai scrie deputatul USR.

Dan Răzvan Rădulescu este deputat de Prahova, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Plecări pe bandă rulantă

Uniunea Salvați România este un partid politic parlamentar și totodată, a treia forță politică din România. În ceea ce privește înființarea acesteia, printre fondatori se numără și Nicușor Dan, cunoscut activist civic și candidat în 2012 și 2016 pentru poziția de Primar General al Bucureștiului.

De asemenea, USR este cel mai tânăr partid cu reprezentare în Parlamentul României.

Odată cu plecarea lui Dan Răzvan Rădulescu din funcția de deputat Prahova, USR-ul rămâne cu doar 26 de deputați, șase din aceștia înscriindu-se în partid la începutul acestui an.

În ultimii ani, partidul s-a confrutat cu mai multe plecări.  În acest an, șase deputați au renunțat la partid, iar în anii precedenți peste 10 membri au plecat și ei.