Este trădarea anului în politică. Cu mai puțin de 24 de ore înainta votului pe moțiunea de cenzură, șeful PSD, Marcel Ciolacu, primește o mare lovitură.

Trădarea anului în politică

Marcel Ciolacu a preluat puterea în PSD după Congres, dar se pare că încă are probleme. Totul se va vedea peste doar câteva ore, când se va vota în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Noul șef plin al PSD, Marcel Ciolacu, se teme că parlamentarii controlaţi de Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ, şi Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Cei doi au o dispută personală cu Ciolacu. În total, cei doi baroni din Moldova controlează cel puţin 10 parlamentari.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, s-a opus ca Marcel Ciolacu să preia conducerea partidului. Mai întâi, Arsene l-a propus pe Sorin Grindeanu pentru şefia PSD, apoi l-a susţinut pe Eugen Teodorovici, anunță adevarul.ro.

Dumitru Buzatu, liderul CJ Vaslui, l-a criticat pe Marcel Ciolacu chiar la Congresul partidului de săptămâna trecută, după ce noul preşedinte al PSD a spus că vremea tătucilor a apus în partid. Buzatu a comentat, ironic, că Ciolacu s-a referit la tătucul Stalin.

Mai mult, Buzatu nu i-a uitat pe foştii lideri ai partidului, Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

PSD şi partenerii din Parlament (ALDE, ProRomânia şi PPUSL) strâng în acest moment 234 de voturi, cu unul peste limita majorităţii. Plus încă cinci voturicel puţin de la deputaţii minorităţilor naţionale fideli PSD. Însă, în ciuda aritmeticii parlamentare, moţiunea nu va trece, susțin unele surse politice.

Sursa foto INQUAM / George Calin