Capitala României a devansat oraşe precum Budapesta, Bratislava, Moscova, Oslo, Roma sau Atena. Studiul cuprinde în total 36 de oraşe europene. În plus, Bucureştiul ocupă primul loc într-un top al celor mai bune oraşe pentru costul personalului, fiind urmat de Varşovia şi Bratislava.

 „Bucureştiul oferă clădiri de birouri de înaltă clasă, în termeni financiari foarte atractivi. Aceştia sunt factori importanţi pentru companiile care urmăresc să închirieze spaţii noi pentru desfăşurarea activităţii sau pentru relocarea operaţiunilor curente. Infrastructura oraşului Bucureşti a fost îmbunătăţită de curând şi există planuri pentru dezvoltări viitoare. Acestea vor îmbunătăţi an de an accesibilitatea centrelor de afaceri. Costurile reduse, calitatea şi disponibilitatea spaţiilor de birouri fac Bucureştiul din ce în ce mai atractiv pentru desfăşurarea activităţilor de către companii”, a declarat Andrei Bîrsan, director de intermediere spaţii comerciale la Cushman & Wakefield România.

Primele trei poziţii în topul celor mai bune oraşe europene pentru derularea afacerii au rămas neschimbate faţă de anul trecut fiind ocupate de Londra, Paris şi Frankfurt. Primele trei oraşe care se se pot aştepta la cel mai mare flux de companii în următorii cinci ani sunt Moscova, Londra şi Varşovia. Din punct de vedere al oraşelor care oferă cea mai bună calitate a vieţii Barcelona, Stockholm şi Zurich se plasează pe primele trei poziţii.