Toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României. Florin Cîțu vine cu asigurări

Premierul punctează că „toate facturile conforme vor fi achitate” și reactualizează „îndemnul de a lucra pentru a avea posibiltatea să decontăm cât mai mult”.

„Clarificare: Toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posibiltatea să decontăm cât mai mult”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Doar 18% din sumele care au fost alocate PNDL au avut ca destinaţie infrastructura rutieră

Anterior, premierul a declarat că doar 18% din sumele care au fost alocate în cele două programe naţionale de dezvoltare locală (PNDL) au avut ca destinaţie infrastructura rutieră, el menţionând că la nivel naţional vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea drumurilor comunale şi judeţene.

Florin Cîțu a spus anterior și că la Compania Naţională de Investiţii (CNI) au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei pentru care vor fi alocate resurse de la buget, deoarece nu se pot finanţa din fonduri europene.

„În România, în ultimii ani, deşi au fost două programe PNDL, doar 18% din bani s-au dus spre drumuri. Restul banilor au fost folosiţi, din punctul meu de vedere, ineficient. Şi atunci, astăzi, la CNI există proiecte depuse de 7 miliarde de lei, drumuri judeţene şi comunale, care nu pot fi finanţate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR, nici prin altceva. Pentru aceste drumuri vom aloca resurse de la buget pentru că este nevoie de aceşti bani, nu trebuie să sufere nimeni, şi pornim cu acest program”, a spus anterior Florin Cîţu.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook