Marţi, la nivelul Comisiei Europene au fost validate zece PNRR-uri (Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă) ale unor ţări, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care critică Guvernul României pentru că ţara noastră a făcut o solicitare de amânare.

“Toată Europa porneşte motoarele, (…) iar noi întotdeauna cerem o amânare”, a spus Ciolacu, care este de părere că premierul Florin Cîţu ar trebui să iasă la televizor, în faţa românilor, şi să explice ce se întâmplă.

“Domnul Ghinea crede că trăieşte singur, e singur pe planetă, nimeni nu află”

“Preşedinta Comisiei a validat azi vreo 10 PNRR-uri. Italia a avut-o astăzi. În timp ce 10 state europene au trecut deja, li s-a validat PNRR, România a făcut o scrisoare Comisiei, poate domnul Ghinea crede că trăieşte singur, e singur pe planetă, nimeni nu află, a făcut o scrisoare, s-a adresat Uniunii să i se mai dea un termen de evaluare a PNRR.

Toată Europa porneşte motoarele, toată Europa începe să facă investiţii concrete, iar noi întotdeauna cerem o amânare. De fapt, când eşti un om mic şi nu ai argumente, vii în Parlament şi începi să  jigneşti adversarii politici, să îi transformi în duşmani politici.

Aş fi curios ce spune domnul Cîţu în acest moment. Domnul Cîţu ar trebui să iasă la televizor şi să explice în numele domnului Ghinea sau a colegilor dânsului”, a declarat, marţi, Marcel Ciolacu, pentru România TV.

PSD şi Marcel Ciolacu lucrează la foc continuu pentru a da jos Guvernul

Oricum, preşedintele PSD este decis să dărâme Guvernul condus de Florin Cîţu.

“Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă la numai şase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate.

Direcţia este una greşită, nu stăpânesc nimic, nu au câştigat niciun pariu. Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie – au împrumutat 34 de miliarde, unde sunt aceşti bani? Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mari decât în UE. E un cuvânt pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate să pună în aplicare absolut nimic din ce este important pentru români.

Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este să împrumute sume pe care o să le plătim cu toţii de acum încolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naşte astăzi pleacă la drum cu o datorie de 2000 de euro, făcută pe timpul guvernării Cîţu”, spunea, luni, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Moţiunea de cenzură ar putea fi votată şi de parlamentari PNL

Liderul social-democraţilor se bazează chiar şi pe unii parlamentari ai PNL să voteze moţiunea.

“Există astfel de semnale, vom continua negocierile. Am negociat, am terminat negocierile cu partenerii sociali.

Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat, am discutat şi cu partenerii şi cu ceilalţi parlamentari, şi cu grupul AUR, şi cu grupul minorităţilor. Se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moţiune şi de aici discuţiile individuale cu alţi parlamentari”, a mai precizat Ciolacu.