Rusia a băgat Washingtonul într-o adevărată groază strategică

„Dacă cele două puteri își vor uni capacitățile, vor deveni un adversar practic imposibil de învins, chiar dacă noi am avea voința politică să rezistăm”, a arătat autorul. După părerea lui Mallory, Statele Unite pot provoca tensiuni ascunse între Rusia și China: pentru aceasta trebuie început un dialog substanțial cu Moscova, pentru a o scoate din brațele Beijingului.

Comentatorul a reamintit faptul că rușii consideră că principala amenințare vine din Europa. Extinderea NATO spre est, spre la frontierele Rusiei, duce la o deteriorare a pozițiilor strategice ale acesteia, se spune în articol. „Aceasta înseamnă că chiar și o mică contribuție simbolică la securitatea acestei țări de către Statele Unite poate avea o influență disproporționat de mare asupra comportamentului Rusiei și va schimba poziția acesteia față de China în favoarea noastră”, este convins comentatorul american.

Înclinarea Washingtonului în direcția Moscovei nu trebuie să aducă prejudicii țărilor din Estul Europei

După cum a clarificat jurnalistul, înclinarea Washingtonului în direcția Moscovei nu trebuie să aducă prejudicii țărilor din Estul Europei: trebuie să se țină seama de interesele statelor baltice, Poloniei și Ucrainei.

Mallory a propus Statelor Unite ale Americii să înceapă convorbirile cu Rusia pe problema extinderii Alianței Nord-Atlantice spre est, să atenueze sau să rectificate Legea intitulată „Referitor la contracararea adversarilor Americii prin intermediul sancțiunilor”, să readucă Moscova la G7, precum și să inițieze dialogul în sfera militară. „Toate acestea sunt doar un punct de plecare”, a adăugat jurnalistul. Dacă SUA reușesc să atragă Rusia de partea lor, acest lucru va permite Casei Albe să concentreze cea mai mare parte a resurselor în direcția Chinei, „care amenință America”.