Se dă liber la plecat în SUA fără viză! Veste uriașă pentru România. Mai este doar un pas

Bogdan Aurescu a declarat la Antena 3 că este nevoie ca România să știe care sunt elementele de refuz ale autorităților americane legate de cererile de viză. Ministrul Afacerilor Externe spune că acest lucru este necesar pentru a putea face o campanie de informare astfel încât cei care nu îndeplinesc condițiile necesare să nu aplice. Ministrul a mai spus că această cerință este singurul pas pe care România trebuie să îl mai facă în acest program.

“Avem nevoie de progres în acest dosar şi avem nevoie de sprijinul părţii americane, că până la urmă este vorba de un obiectiv comun, aşa cum este el trecut şi în declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI din 2011 şi reiterată în toate discuţiile pe care România le-a avut la cel mai înalt nivel şi pentru asta avem nevoie să cunoaştem exact care sunt motivele care duc la respingerea anumitor cereri pe care unii cetăţeni români le fac pentru această viză de scurtă şedere”, a afirmat Aurescu.

Rata de refuz nu trebuie să depășească 3%

Ministrul Bogdan Aurescu a mai spus că singura cerință pe care România trebuie să o mai îndeplinească este să aibă o rată de refuz mai mică sau egală cu 3%.

Bogdan Aurescu a mai spus că la finalul anului fiscal 2020, rata de refuz era de 10,14%.

“Aceasta este singura cerinţă pe care România mai trebuie să o îndeplinească, e vorba de o rată de refuz care să nu depăşească 3%. Ori în momentul de faţă suntem suntem pe anul fiscal 2020, nu avem datele pentru anul fiscal american în curs 2021, suntem la un procent de 10,14%. E nevoie de această campanie de conştientizare publică pe care ne dorim să o demarăm, dar pe care nu am putut să o declanşăm până acum pentru că am vrut să cunoaştem exact care sunt aceste motive ale respingerii cererilor de viză”, a mai afirmat Bogdan Aurescu.