Previziune absolut incredibilă a miliardarului Ion Țiriac. Afaceristul a spus, în urmă cu ceva timp, că mașinile diesel și pe benzină vor deveni istorie. Când se va întâmpla acest lucru? Într-un timp relativ scurt.

Țiriac a anunțat finalul mașinilor diesel

Magnatul a făcut o dezvăluire bombă pentru șoferii din România și nu numai. În urmă cu mai mult timp, într-o emisiune online pe gsp.ro, „Prietenii lui Ovidiu”, cu Ovidiu Ioanițoaia, Țiriac a spus când se anunță finalul mașinilor diesel. „Unul dintre cei mai mari șefi ai automobilismului în lumea asta, fostul președinte al Mercedes, spune că în 30 de ani nu mai există nimic pe combustie internă, totul e electric sau o altă sursă. S-ar putea întâmpla să aibă dreptate”, a spus Țiriac, conform sursei citate.

Țiriac are cele mai tari mașini din lume

Țiriac este un cunoscător al domeniului auto. Acesta deține numeroase mașini, într-o colecție de invidiat pentru oricine. Colecția sa de mașini, care poate fi vizitată la un muzeu de lângă București, include peste 400 de vehicule, de la vintage la cele mai noi și, bineînțeles, EV-uri și mașini hibrid. Țiriac deține și fostele automobile ale lui Boris Becker, pe care le-au condus Al Capone, Elton John și Sammy Davis Jr.

Într-un interviu acordat pentru GSP despre vehiculele electrice, un subiect preferat a lui Țiriac, el spune că viitorul nu poate decât să fie electric. El îl citează pe Dieter Zetsche, fostul CEO Daimler, spunând că, până în 2030, toate mașinile produse vor fi electrice, cu un singur avertisment: să rezolve problema autonomiei. Desigur, ceea ce spune Țiriac nu este nici nou, nici revoluționar în vreun fel, dar oferă o privire mai atentă, din interior, asupra viitorului industriei auto.

,,Tesla a deschis cu siguranță calea pentru toți ceilalți”, spune Țiriac. El deține și conduce un Tesla și a declarat că ,, nu are decât un respect nebun pentru Tesla”, fie că vorbim despre „Tesla care transportă mâncare pentru astronauții aflați pe orbită”, „Tesla care produce electricitate pentru omenire” sau mașină. „Tesla nu este un fenomen nou în ziua de azi, el datează de 20-25 de ani”, spune Țiriac, menționând că, pe vremuri, toată lumea spunea că mașinile electrice nu se pot face. El știe cu siguranță pentru că, „Am fost prezent la acest fenomen din interior”, declară celebrul miliardar român.

FOTO: Inquam Photos / George Călin