În contextul actual, când tensiunea dintre Rusia și Ucraina crește treptat, Radu Tudor trage un semnal de alarmă pentru cetățenii din țară. Este de interes maxim pentru România, proximitatea zonei ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare, a spus acesta.

Marți, Joe Biden şi Vladimir Putin au avut o discuție oficială despre acuzațiile de război făcute Rusiei, potrivit cărora armata rusească intenționează să invadeze teritoriul țării vecine din sud. Dialogul celor doi lideri de stat a durat două ore și a avut loc printr-o conferință video securizată.

„Suntem statul cel mai apropiat de viitorul conflict”

Radu Tudor, analist militar, a comentat dialogul dintre președintele Statelor Unite ale Americii și președintele Rusiei. Acesta consideră că proximitatea teritoriului ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare și speră ca România să nu aibă de suferit.

Cred că dialogul dintre preşedintele american Joe Biden şi preşedintele Rusiei Vladimir Putin este de interes maxim pentru România. Spun lucrul acesta pentru că în cazul în care Federația Rusă se va decide să invadeze din nou militar Ucraina, proximitatea zonei ţării noastre faţă de zona de conflict este, fără niciun fel de îndoială, îngrijorătoare. Suntem statul riveran al Mării Negre, membru NATO, cel mai apropiat de viitorul conflict. Sper ca acest dialog să reușească, sper ca România să nu aibe motive de îngrijorare, dar faptul că suntem la 300.000 de mile marine de Peninsula Crimeea anexată ilegal de Rusia.”, a spus acesta.

„Sperăm ca în ultima clipă rațiunea să învingă”

Radu Tudor rămâne optimist și speră ca rațiunea să conducă dialogul dintre SUA și Rusia ca țara noastră și alți aliați de pe flancul estic să nu fie afectați de un posibil război.

Faptul că suntem foarte apropiaţi de sudul Ucrainei, care potrivit ziariștilor de la Bild, Rusia ar vrea să-l cucerească militar, asta presupune întărire serioasă a flancului estic din partea NATO şi mesaje e care România să le transmită tuturor aliaților. Se întâmplă lucrul acesta dar sperăm ca în ultima clipă rațiunea să învingă şi dialogul să rămână funcțional între Statele Unite şi Rusia ca România şi alți aliați de pe flancul estic să nu aibă de suferit”, a spus Radu Tudor la Antena 3.