„Nici n-a ajuns bine la guvernare si PSD lanseaza informatii indoielnice in spatiul public.” sunt primele cuvinte din noul articol postat de Radu Tudor pe blogul său personal.

În rândurile sale, acesta a criticat reacția social-democrațiilor față de răspunsul venit din partea DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă) pentru prezentarea programului de guvernare. În articolul său, el a abordat și postarea de pe social-media a PSD.

Radu Tudor atacă PSD

„Iată postarea PSD:

<<Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!>>

#PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare!

Răspunsul primit de PSD pare să menționeze cu totul altceva. În el se scrie că „evenimentul poate fi organizat, cu mențiunea că legea prevede aprobarea unei hotărâri de Guvern.”

Situația e simplă. Odată cu scăderea ratei de infectare în București, CNSU, care este un organism interministerial prezidat de PRIMUL MINISTRU, a propus la finalul săptămânii trecute relaxarea unor măsuri.

Legea prevede ca propunerile CNSU să fie adoptate prin Hotarare de Guvern. Cât se poate de logic.

Problema este ca luni 22 noiembrie, premierul interimar Florin Cîțu nu a mai făcut ședința de guvern să aprobe relaxările propuse de CNSU, prin care oricine (inclusiv PSD) ar fi putut organiza un eveniment cu respectarea anumitor măsuri specifice.

Marți dimineață, pe 23 noiembrie, nici atât. Cîțu nu a convocat vreo ședință. Apoi PSD și PNL s-au grăbit maxim să-l voteze președinte la Senat marți, 23 noiembrie după prânz.

Odată devenit președinte al Senatului, Florin Cîțu nu mai era premier interimar. Deci nu mai putea lua nici o decizie la Palatul Victoria. Cu votul PSD.

Problema este că nu mai avem premier interimar, premierul desemnat Nicolae Ciucă nu are puteri de prim ministru instalat în funcție, deci nu se poate da hotărârea de guvern pe care o vrea PSD.”, a scris Radu Tudor.

„Nu DSU a interzis vreo reuniune PSD”

Acesta a explicat că prezentarea programului de guvernare a social-democraților nu a fost refuzată din cauza DSU, Radu Tudor consideră că „și-au tras puțin singuri preșul de sub picioare.”

„Dacă îl lăsau pe Florin Cîțu până joi premier interimar și cereau hotărârea cu propunerile CNSU, cei de la PSD aveau bază legală. Iar joi seară intră în pâine Nicolae Ciucă și era o continuitate la Palatul Victoria. Așa, avem o frântură la nivelul puterii executive în România. Pentru că toți au vrut să-l ușuie cât mai rapid de la Guvern pe Cîțu. Le-a reușit dar și-au tras puțin singuri preșul de sub picioare.

Deci, nu DSU a interzis vreo reuniune PSD. CNSU a propus niște relaxări, ca să poată oricine (inclusiv PSD) să facă evenimente cu anumite reguli. Din CNSU face parte și secretarul de stat Raed Arafat. Cîțu nu a convocat sedința să dea HG potrivit legii, să intre în vigoare relaxările.”, a explicat Radu Tudor pe radu-tudor.ro.