Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că logica enunțată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, i se pare ”bizară”. Marcel Ciolacu a spus miercuri că nu se poate ca Florin Cîțu să fie premier, asta pentru că a fost dat jos prin moțiune de cenzură.

”Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă. Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: Știți X de la PNL nu poate să fie ministru. Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi. ”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, premierul interimar Florin Cîțu spune că nu i se pare normal ca unii colegi din PNL să accepte ca PSD să dea premierul pentru noul guvern, însă că nu poate contesta decizia. Totodată, Florin Cîțu arată spre PSD și anunță că există o listă lungă cu politicieni care nu ar fi agreați pentru șefia Guvernului.

„E o listă întreagă de persoane pe care nu le-aș accepta. Dar nu numai eu, cred că și românii. Aceleași discuții erau și cu USR. Trebuie să discutăm azi, să deblocăm situația, e nevoie să găsim o soluție de compromis. Noi avem o decizie foarte clară, un premier PNL în primă fază, vom vedea în partid cine e acea persoană. Văd că sunt colegi în PNL care sunt de acord ca premierul să fie desemnat de alte partide. Nu mi se pare ok, dar asta este!”, a declarat Florin Cîțu.

„Noi am votat premier PNL. Nu am spus niciun nume. Vom vedea care o să fie premierul PNL, dar aseară nu s-a supus niciun nume la vot.”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu: Florin Cîțu nu poate fi premier

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a spus că viitorul premier nu va fi în niciun caz Florin Cîțu. Mai mult, pesediștii doresc să vină cu o propunere de premier din PSD. Ei vor solicita ca, în mecanismul rotației, PSD să aibă prima tragere la funcția de premier.

”Mai mult ca sigur, azi vom avea finalizat programul de guvernare. O să-mi iau o anumită marjă de negociere de la colegii mei. Categoric PSD va avea un premier desemnat”, a spus Marcel Ciolacu.

El a arătat că, din moment ce PSD a câștigat alegerile, este normal ca PSD să ceară premierul la prima rotație.

„De aici pleacă negocierile și cred că cel mai important este să nu iasă nimeni păcălit. Este normal să există poziții contradictorii, de aceea se și numesc negocieri. Eu sper ca astăzi să finalizăm aceste negocieri. Intrăm într-o normalitate și sunt ferm convins că și Florin Cîțu va înțelege această normalitate și va înțelege că nu poate să vină prim-ministru, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură.”, a punctat Marcel Ciolacu.