Situația actuală din România este criticată aspru de Radu Tudor. Pe blogul personal, acesta a abordat criza politică pe care o traversează țara de aproape 80 de zile. În articolul său, el a scris cuvinte acide la adresa politicienilor „imaturi” și a lui Klaus Iohannis pe care îl numește „prea relaxatul președinte.”

„România a intrat în cea de-a 75-a zi de criză politică. Coaliţia PNL-PSD se naşte greu, dar negocierile avansează. Suntem în acel moment în care liderii celor două partide afirmă că „ne-am înţeles pe 99% din programul politic”. Inevitabil, în cel mai pur stil balcanic, pe ultima sută înainte de o discuţie finală cu mult prea relaxatul preşedinte al României, au început să apară fiţele şi figurile imaturilor politici.”, a scris Radu Tudor.

„Sunt plini de şmecherii ca WC-ul de hârtii”

În articolul de pe blogul său, Radu Tudor a abordat ultimele afirmații pe care politicienii din țară le-au făcut publice. Acesta etichetează comportamentul oficialilor drept „dovada celui mai cras infantilism politic” și consideră că ceea ce se întâmplă acum în România este un „bambilici politic.”

„Adică, cei care n-au niciun poriect pentru România, dar sunt plini de şmecherii ca WC-ul de hârtii. Afirmaţii venite pe surse ori asumate public de genul: „noi nu îl vrem pe acela, vrem un altul”, „dar nu se poate nu numele nu ştiu care, are probleme”, „este exclus să validăm noi numele celorlalţi parteneri” şi aşa mai departe, sunt dovada celui mai cras infantilism politic. Întrebarea pentru cei care joacă bambilici politic în România sutelor de morţi pe zi e următoarea: ce e mai grav, să dai OUG 13 sau să împrumuţi 7 miliarde de euro în 10 luni în 2021? Şi să duci România la cea mai mare datorie guvernamentală din istorie? Dacă începe inventarul bubelor din cap şi nu se realizează o negociere matură, cu privirea către prezent şi viitor, totul devine un eşec.”, a spus el.

„Treziţi-vă şi guvernaţi”

În rândurile sale finale, Radu Tudor îi îndeamnă pe oamenii politici să acționeze în conformitate cu interesele statului, nu cu cele personale. Acesta îi avertizează că deciziile primite îi vor afecta în viitorul apropiat.

„Cine este fără pată să arunce primul piatra. E vreunul? Mă îndoiesc. Treziţi-vă şi guvernaţi. Lăsaţi prostiile şi orgoliile ieftine. Alimentaţi o frustrare şi o scârbă care vi se vor întoarce înzecit în cel mai scurt timp dacă nu veniţi rapid cu soluţia terminării crizei politice”, scrie pe radu-tudor.ro.