Miercuri, 26 ianuarie, Gabriel Zetea a spus la Talk News de la Profit TV că propunerea PSD ca ordonanţa de urgență să se aplice şi pe facturile din ianuarie a fost refuzată de ministrul Justiţiei şi cel al Energiei.

„Nu e vorba de supărare, noi ne dorim să rezolvăm problemele fiecărui român şi nu este satisfacător rezultatul. Soluţia PSD a fost refuzată fără multe explicaţii de către ministrul Justiţiei şi cel al Energiei. Trebuie să mergem mai departe”, a spus Gabriel Zetea.

PSD vrea să salveze economia românească

Acesta a adăugat că, dacă nu vom revenim la un preţ reglementat pentru a-i proteja pe cetățeni şi companiile româneşti, legătura dintre PSD și PNL din coaliția guvernamentală va avea de suferit.

„Vom vorbi de piaţă liberalizată în continuare sau piaţă reglementată aşa cum vorbeşte PSD. Dacă nu revenim la un preţ reglementat pentru a proteja românii şi în special companiile româneşti, care nu mai sunt competitive pe piaţa liberă din cauza preţurilor de producţie, asta ne va despărţi din ce în ce mai mult”, a spus acesta.

De altfel, acesta a explicat că actualele prevederi din OUG nu rezolvă problema facturilor pe termen lung, astfel că trebuie găsite soluții noi pentru 1 aprilie, când prețurile energiei electrice vor crește.

Gabriel Zetea a menţionat că „PSD propune clar revenirea la piaţa reglementată a energiei pentru a salva efectiv economia românească. Avem posibilitatea legală să facem acest lucru, trebuie să ne protejăm proprii consumatori, românii şi companiile.”

PSD acuză PNL că a adus România în cea mai mare criză energetică de după 1989

Partidul Social Democrat a criticat „afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor, care s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook.”

Conform PSD, „tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989, şi ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă.”