Într-o postare pe pagina personală de facebook, senatorul Călin Popescu Tăriceanu este de părere că președintele Klaus Iohannis ține Guvernul ca la ATI, asta în timp ce situația în țară devine tot mai gravă.

În același timp, Tăriceanu subliniează faptul că șeful statului are tot mai puține răspunsuri la întrebările jurnaliștilor, asta din cauză că îi este greu să recunoască evidența.

”O nouă conferință de presă inutilă la Palatul Cotroceni! În afară de disperarea pentru alegeri pe 6 decembrie, nimic de spus. E totuși de remarcat că dl Iohannis are din ce în ce mai puține răspunsuri la întrebările jurnaliștilor! Din ce în ce mai des nu comentează sau nu este de resortul președintelui sau se abține sau mută discuția spre teme politice!

Realitatea este că dl Iohannis ține în ATI un guvern care timp de un an de zile nu a făcut altceva decât campanie electorală. Suntem unde suntem astăzi nu atât din cauza coronavirusului, cât din cauza incompetenței acestui guvern pe care dl Iohannis îl susține cu toate puterile, chiar încălcând Constituția pe care a jurat!”, a scris Tăriceanu pe contul personal de facebook.

Tăriceanu îi invită pe români la vot

În aceași postare, fostul lider ALDE a făcut un apel la cetățenii români să se prezinte la votul pentru alegerile parlamentare care urmează să aibe loc pe 6 decembrie. Tăriceanu este de părere că există șanse de reușită dacă românii vor vota ce este corect.

”Merge atât de departe cu susținerea pentru ei încât susține alegeri rapide în condițiile în care în fiecare zi numărul de bolnavi și numărul de decedați cresc în ritm îngrijorător!

Așa că pe 6 decembrie avem șansa să le dovedim că nu e pentru cine se pregătește! Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.