Victor Ponta consideră că este greu să te bați cu PSD și PNL, pentru că nu pot fi învinse din punct de vedere al structurilor politice. Pe de altă parte, acesta crede că în urma fuziunii cu ALDE, Pro România poate să devină al treilea partid în județele în care până acum nu avea suficiente forțe.

De asemenea, liderul Pro România a motivat și această decizie de fuziune cu cei de la ALDE.

„Din două motive foarte pragmatice – unu acela că și domnul Tăriceanu, și eu, și cei de la Pro România, și cei de la ALDE am fost singurii în 2020 care n-am votat Guvernul Orban. PSD a votat Guvernul Orban, nici nu trecea Guvernul Orban în martie dacă nu îl vota PSD. Ne-am împotrivit la multe din legile greșite, din punctul meu de vedere, propuse de președinte și de premier.

Împreună putem să avem mai mult succes în bătălia la nivel central. La nivel local, evident că în fața celor două partide mari, PSD și PNL, nu avem suficiente structuri. S-a văzut chestia aceasta la locale. În multe județe, în unele am intrat noi în Consiliul Județean, ALDE n-a intrat, dar în majoritatea județelor dacă adunai voturile Pro România cu ALDE, eram al treilea partid. De ce să le disipăm aceste lucruri dacă avem aceleași obiective? Să ne luptăm cu PNL, USR și să ne apărăm de PSD. E o luptă un pic asimetrică”, a spus Victor Ponta la B1TV.

Ponta: Fuziunea cu ALDE ajută Pro România

În ceea ce privește fuziunea și care partid este mai avantajat de aceasta, ALDE sau Pro România, Victor Ponta a spus că nu ar fi făcut-o dacă nu ar fi ajutat partidul său.

„Eu cred că venirea unor oameni și a unor structuri politice ajută Pro România, altfel nu făceam fuziunea. Până la urmă, în politică, trebuie să câștigi ceva dintr-un gest politic și, da, cred că ajută”, consideră Ponta.

Acesta mai spune că avansul pe care îl avea Pro România față de ALDE la nivel de scor nu contează. Ce este important, în opinia lui Victor Ponta, este ca cei care au votat ALDE să voteze Pro România. De asemenea, în zonele unde nu există suficiente forțe noi, împreună să reușească să ajungă al treilea partid, după PSD și PNL.

„Da, dar nu mai contează lucrul acesta. Contează ca cei care au votat ALDE să voteze Pro România și contează ca în multe județe, unde nu avem suficiente forțe noi, cei de la Pro România, cu cei de la ALDE să fim al treilea partid. Nu poți să bați la structuri politice PSD și PNL. Până la urmă, 30 de ani și-au făcut structuri. E foarte greu, la locale foarte greu, la parlamentare totuși dificil, dar, da, ne batem cu USR pentru locul 3”.