Surpriza vine din partea Partidului Social Democrat (PSD), care l-ar propune pe avocatul Vlad Stoica pentru funcția de președinte al Autorității, notează g4media.ro.

În 2013, avocatul Vlad Stoica a fost șef al Cancelariei în Guvernul condus de către liderul Pro-România, Victor Ponta.

Cei care doreau să-și depună candidatura pentru această funcție aveau timp, inițial, până vineri însă perioada a fost prelungită până luni.

Așadar, marți, la ora 13:00, va avea loc un plen reunit în cadrul căruia se va vota cu buletine, prezența fizică a deputaților și senatorilor fiind necesară.

Sorin Grindeanu și-a dat demisia luni

Ziua de luni a fost una neașteptată pentru toată lumea, având în vedere că Sorin Grindeanu, politicianul cu cel mai mare salariu din țară a demisionat. Mai mult, Grindeanu a anunțat de când a fost ales prim-vicepreședinte al PSD că va renunța la șefia ANCOM.

La Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților de luni s-a luat act de demisiile lui Dan Șerban Iliescu din funcția de președinte al Consiliului Legislativ, a lui Sorin Gheorghe Popescu din funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ și a lui Sorin Mihai Grindeanu din funcția de președinte al ANCOM.

Grindeanu a revenit în PSD

Sorin Grindeanu a revenit în PSD și a fost ales, la congresul din luna august, în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii. El a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) în noiembrie 2017.

Anterior, Sorin Grindeanu fusese premier pentru câteva luni, dar a fost dat afară din funcție de către propriul partid. S-a certat cu ex șeful PSD, Liviu Dragnea, iar social democrații l-au înlăturat de la Palatul Victoria prin moțiune de cenzură. Apoi, după ce s-a împăcat cu Dragnea, a fost numit șef al ANCOM.

Odată cu revenirea în politică, Sorin Grindeanu a fost ales primvicepreședinte al PSD și trebuia să-și dea demisia din fruntea ANCOM, lucru care s-a întâmplat luni.

Sursă foto: INQUAM/George Călin.