Susținătorii lui Donald Trump spun că el conduce în continuare SUA. Sfârșitul controversat al mandatului lui Donald Trump la Casa Albă a născut o avalanșă de teorii ale conspirației.

Joe Biden nici măcar nu ar fi persoana reală, ci un actor care filmează scene la un decor improvizat să semene cu Casa Albă, spune una dintre ele.

Susținătorii lui Donald Trump nu cedează! S-au regrupat pe internet

Deși Joe Biden este președintele Statelor Unite ale Americii de o jumătate de an deja, unii dintre susținătorii lui Donald Trump încă mai speră, iar unii chiar cred cu tărie, că fostul președinte se va întoarce la Casa Albă „cât de curând”.

Deși teoriile conspirației, una mai ridicolă ca cealaltă, au fost negate de realitate una câte una, din 3 noiembrie și până astăzi, conspiraționiștii QAnon continuă să creeze și să promoveze altele noi, cu convingerea că de această dată ele se vor adeveri, scrie digi24.ro.

După ce majoritatea rețelelor sociale au eliminat de pe platformele lor informațiile false și înșelătoare sau conspirațiile, adepții QAnon s-au refugiat fie pe unele platforme „prietenoase” cu acest tip de conținut, fie pe pagini de internet proprii.

În universul QAnon și MAGA, pe paginile de internet controlate de fanaticii cultului Trump, realitatea este flexibilă și dependentă de imaginația fiecărui membru.

Auto-convinși de propriile teorii, trumpiștii cer „răbdare” și spun că toate credințele lor se vor adeveri curând, iar lumea „va vedea adevărul”.

”Donald Trump va arăta lumii adevărul”

După ce ultima teorie, conform căreia Donald Trump urma să se întoarcă și să fie reînvestit în funcție în data de 4 martie, a fost și ea negată de realitate, fanii celui de-al 45-lea președinte au venit cu o altă ipoteză.

Intrarea lui Trump într-un con de umbră după eliminarea de pe rețelele sociale a fost foarte rapid „raționalizată” de fanii fostului președinte dispuși să-și creeze și să se autoconvingă de propriile teorii.

Conform acestei noi teorii, Donald Trump este încă la putere dar își pune în aplicare „planul măreț” prin care vrea să „arate lumii ce s-ar fi întâmplat dacă Joe Biden ar fi câștigat alegerile”.

Adepții QAnon cred că întreaga președinție a lui Joe Biden de până acum este o farsă uriașă pusă la cale de Donald Trump pentru a arăta lumii „adevărul”.

Nu este foarte clar la ce se referă acest „adevăr” și la ce se așteaptă QAnon că se va întâmpla pe parcursul președinției, destul de moderate până acum, a lui Joe Biden.

Donald Trump ar fi dizolvat guvernul federal american

Conform conspiraționiștilor, Joe Biden nici măcar nu ar fi persoana reală, ci un actor care filmează scene la un decor improvizat să semene cu Casa Albă, iar adevărata Casă Albă este închisă încă din 20 ianuarie, de la plecarea lui Trump.

Mai mult decât atât, conspiraționiștii afirmă că Donald Trump a dizolvat guvernul federal american, iar Statele Unite ale Americii au încetat să existe la finalul mandatului său, „din cauza trădării”, și au fost refondate de Trump cu ajutorul armatei, iar acesta a devenit „primul președinte al Statelor Americii, o nouă țară născută în 4 iulie 2020”.

SUA sunt numite o „corporație” fondată în 1871 care a fost dizolvată de Trump pentru că reprezentau o organizație condusă în secret.

„Statele Americii”, noua țară fondată de Trump în 4 iulie 2020, a luat naștere după semnarea de Trump „și de alții” a unei noi declarații de independență, iar puterea a fost preluată temporar de armată și de Michael Flynn, fostul general acuzat că a mințit FBI în legătură cu discuții purtate cu un diplomat rus în 2016 și pe care Trump l-a grațiat în ultimele zile ale mandatului său.

Trump ar urma să se întoarcă la Casa Albă în 2021

Conspiraționiștii nu spun, însă, cât de mult ar trebuie să dureze această piesă de teatru orchestrată de Trump, dar că fostul președinte ar urma să se întoarcă la Casa Albă în 2021.

În 20 ianuarie 2021, Joe Biden a depus oficial jurământul prin care a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite. În perioada imediat anterioară și imediat ulterioară, conspiraționiștii au venit cu teoria conform căreia învestirea nu a avut loc în realitate și că de fapt țara se află sub un regim militar, iar Trump se pregătește să revină în data de 4 martie.

Data de 4 martie a fost folosită între 1793 și 1933 ca dată de învestire în funcție a președinților SUA.

Perioada lungă dintre alegeri și învestire era o soluție pentru o vreme în care viteza informației era extrem de redusă, iar instituțiile aveau nevoie de timp pentru a finaliza proceduri.

Începând din 1933, data învestirii a fost mutată în 20 ianuarie, păstrând doar trei luni, față de șase, între alegeri și învestire.