În cadrul unei conferințe de presă susţinută separat după întâlnirea avută miercuri cu Putin de la Geneva, liderul american Joe Biden a tras un semnal de alarmă.

El i-a trimis un mesaj clar omologului său rus, Vladimir Putin. Potrivit acestuia, în cazul în care opozantul rus, Alexei Navalnîi va muri, consecinţele vor fi devastatoare pentru Rusia, scrie presa internațională, citată de Agerpers.

De menționat este faptul că discuţiile de la vila La Grange din Geneva au durat mai puţin de patru ore,  mult mai puţin decât se aşteptau consilierii lui Biden.

În ceea ce privește declarațiile făcute de Vladimir Putin, acesta l-a numit pe Biden, în vârstă de 78 de ani, un partener constructiv şi experimentat şi a spus că vorbesc „aceeaşi limbă”, dar a adăugat că nu a existat o prietenie, ci mai degrabă un dialog pragmatic despre interesele celor două ţări.

Joe Biden cere reguli pe care toți să le respecte

De cealaltă parte, Joe Biden a oferit un alt răspuns. Acesta susține că i-a „spus preşedintelui Putin că avem nevoie de nişte reguli de bază pe care să le respectăm cu toţii”, adăugând: „Am făcut ceea ce am venit să fac”.

Trebuie menționat faptul că programarea unor conferinţe de presă separate a însemnat că nu a existat nimic din jovialitatea care a însoţit întâlnirea din 2018 în Helsinki dintre Putin şi predecesorul lui Biden, Donald Trump, când Putin i-a oferit lui Trump o minge de fotbal.

De asemenea, acum nu a existat nicio masă comună, remarcă Reuters. Vladimir Putin, care a fost primul care a făcut declaraţii ziariştilor, a declarat că întâlnirea a fost constructivă. Totodată liderul rus a mai adăugat că întâlnirea s-a desfăşurat fără ostilitate şi a arătat dorinţa celor doi lideri de a se înţelege reciproc.