După ce, în ultimele zile, PRO TV a fost lider de audienţă cu Las Fierbinţi şi cu meciurile de la EURO, miercuri seara Antena 1 şi Kanal D au contraatacat. Cifrele de audienţă au fost extrem de ecilibrate.

Observatorul de la Antena 1 a bătut meciul de la EURO

Observatorul celor de la Antena 1, care a început la ora 19.00, a bătut prima repriză a meciului de pe PROTV dintre Slovacia şi Spania, la nivel naţional. Conform cifrelor de audienţă consultate de către capital.ro, Antena 1 a fost lider de audienţă în România pe tronnsoanele acestei ore.

De la ora 19.00 la ora 19.30, pe cele două sloturi de audienţă, Antena 1 a avut peste 6 cifre de rating, peste PRO TV şi Kanal D. Odată cu finalul Observatorului, PRO TV a reuşit să câştige ultimele sloturi de audienţă ale orei, deşi meciul era pe final de repriză şi apoi în pauză.

De la ora 20.00 cifrele de audienţă s-au schimbat. Prima jumătate de oră a reprizei a doua dintre Spania şi Slovacia au adus PRO TV pe primul loc la audienţe, în timp ce Kanal D, acolo unde a început serialul turcesc Hercai a fost pe locul 2. Antena 1 abia a completat podiumul.

Kanal D a luat faţa concurenţei

Odată cu finalul meciului de la PRO TV şi începutul Ştirilor, Kanal D a reuşit să câştige bătălia audienţelor între cele trei mari televiziuni. Toată lumea a început să se uite la Hercai şi să facă din Kanal D lider de audienţă. Ora 21.00 a aparţinut în totalitate celor de la Kanal D, chiar dacă pe Antena 1 începuse show-ul Poftiţi pe la noi – Poftiţi la circ!

Kanal D a obţinut cele mai bune cifre, urmat de PRO TV. Totul s-a schimbat însă de la ora 22.00, atunci când pe PRO TV a început ultimul meci al zilei, cel dintre Portugalia şi Franţa. De la ora 22.00, PRO TV a obţinut cele mai bune cifre ale serii la nivel naţional.

Portugalia-Franţa a adus celor de la PROTV, la nivel naţional cifre de peste 8 rating sau chiar peste 9. Hercai şi Kanal D au ţinut aproape cu cifre foarte bune, de peste 7. Antena 1 abia a reuşit să termine pe locul 3 cu emisiunea Poftiţi pe la noi – Poftiţi la circ!

De la ora 23.00, tot PRO TV a fost lider de audienţă cu cifre de peste 8 rating, cu repriza a doua din Portugalia-Franţa. Antena 1, acolo unde începuse Observatorul a avut cifre aproximativ egale cu cei de la Kanal D şi şi-au împărţit relativ egal sloturile de audienţă.

Gică Popescu a debutat la Antena 1

Cu un sfert de oră înaintea miezului nopţii, Gică Popescu a debutat în televiziune, la Antena 1, cu emisiunea SuperPrieteni cu Gică Popescu. Cu această emisiune, Antena 1 a ocupat locul 3 la nivel de audienţe, la nivel naţional. PRO TV a fost lider, iar Kanal D pe locul secund.