Surpriza momentului pe scena politică: George Simion, față în față cu Emil Boc!

În urma întâlnirii, Emil Boc a ținut să sublinieze că „acest fel de discuție trebuie să continue”, deoarece „lipsa discuțiilor naște monștri” atât în politică, cât și în viață. Mai mult, primarul din Cluj a surprins, după ce a recunoscut că a fost de acord cu George Simion în cazul anumitor subiecte.

„Am avut o discutie decent-rezonabilă. Eu sunt un adept al dialogului chiar cu persoane cu care nu sunt de acord sau care nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord. Să fie știut că suntem de acord că nu suntem de acord privind unele lucruri. Cum este procesul de vaccinare unde avem viziuni diferite, dar ne respectăm punctele de vedere.

Avem și multe lucruri care sunt comune. Printre acestea, susținerea valorilor naționale și a interesului național și a tot ce înseamnă perspectiva națională într-o Europă formată dintr-un concept al națiunilor care nu presupune dispariția valorilor naționale și topirea indentităților naționale. Sunt total de acord și am susținut și voi susține acest lucru”.

Sunt teme pe care colaborăm și evident sunt teme unde ne exprimăm punctele de vedere în arenă, chiar dacă sunt diferite și cădem de acord că nu suntem de acord. Și acesta este cel mai important lucru, că orice formă de susținere a opțiunilor noastre, oricare ar fi ele, trebuie să se desfășoare în cadru democratic. Și aici am fost amândoi de acord, indiferent ce susținem, că aceste forme de susținere trebuie să respecte statul de drept, să respecte drepturile oamenilor, principiul non violenței și o abordăre instituțională”, a declarat Emil Boc pentru Napoca FM.

„Dacă toți am fi obligați să gândim în același fel, ar fi dictatură”

De asemenea, edilul a subliniat faptul că am trece printr-o dicatură, dacă „toți am fi obligați să gândim în același fel”.

„Eu cred că acest fel de discuție trebuie să continue. Pentru că, să știți că, lipsa discuțiilor naște monștri. Și în politică și în viață. E obligatoriu să ai comunicare chiar dacă, repet, pornești de la premisa că ești de acord că nu poți fi de acord asupra unor lucruri și nu poți cădea de acord. Pentru că asta e până la urmă democrația.

Dacă toți am fi obligați să gândim în același fel, ar fi dictatură. Dar e important ca ce susținem, să ne susținem în cadrul larg al legilor democratice. Și acest lucru l-am discutat cu domnul președinte. Mi-a cerut această întâlnire și evident am răspuns pozitiv ca de altfel întâlnindu-mă cu oricare dintre liderii politici care au vizitat Clujul.

N-am avut niciun fel de reținere cu oricine, repet, mi-a solicitat o abordare politică sau administrativă, am acceptat de fiecare dată. Și asta consider că trebuie să facă un reprezentant temporar al unei comunități, să asculte și să participe la dezbateri, să își susțină punctele de vedere și să învețe din orice discuție. Pentru că, să știți, nimeni nu se naște învățat și oricât de tânăr sau bătrân ai fi, tot timpul ai ceva de învățat. În fiecare zi mai înveți un lucru, cu fiecare întâlnire. Vezi și perspectiva celuilalt. Pentru că întotdeuna încerc în viață să mă pun și în papucii celuilalt când iau o decizie, nu numai din pespectiva mea. Să vezi și celălalt ce gândește și dacă poți găsi un viitor comun, nu unul să câștige și altul să piardă, ci ca amândoi să câștigăm câte ceva, asta trebuie să promovezi”, a conchis Emil Boc.

Reacția lui George Simion

În urma întâlnirii, liderul AUR a spus, printre altele, că Emil Boc este un om „rezonabil”, cu care „se poate discuta”.

„Domnul Boc nu a dat declarații împotriva noastră, cum au făcut alții (…) Este un om rezonabil cu care se poate discuta. Îi mulțumim că ne-a primit”, a reacționat George Simion.