"Am o propunere de la Trump. Au venit oamenii lui aici, la Palat şi mi-au spus că vrea să facă două turnuri înalte. M-a invitat la Atlantic City. Dacă mă duc, o să-mi întoarcă vizita", declara Gigi Becali în urmă cu nouă ani, scria Capital.ro în 2007.

"Ei vin cu banii, eu – cu terenurile. Am zis că vreau să văd dacă ne dau voie să le facem atât de înalte (40-50 etaje). Ei vor ca turnurile să se numească Becali-Trump", spunea atunci Becali.

Gigi Becali a cumpărat o companie de construcţii şi una dintre cele mai mari sere din vecinătatea Bucureştiului. Vrea să înfiinţeze o bancă şi să intre în afaceri cu nimeni altul decât miliardarul american Donald Trump, nota Capital.ro la acel moment.

„N-o să mai fac nimic altceva decât imobiliare“, declara omul de afaceri, care, în ultimii ani, a preluat câteva societăţi din diverse domenii, precum Avicola Iaşi, Mecanica Drăgăşani sau compania de construcţii Arcom Bucureşti. Aceasta din urmă, la care deţine 59% din acţiuni pentru care a plătit 25 de milioane de euro, va construi cartiere rezidenţiale în Pipera. Proiectul vizează ridicarea de blocuri de 4-5 etaje, cu apartamente „nici ieftine, nici scumpe“. „Fac ceva frumos, atractiv, dar mediu ca preţ, pentru că terenul e scump şi trebuie să scot banii pe teren. Vreau să ridic valoarea terenului, să iau 1.200 de euro pe metrul pătrat“, îşi explica el strategia.

Donald Trump a câştigat alegerile din SUA. Este noul preşedinte al SUA.

Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marţi, potrivit agenţiilor de presă.

Cursa electorală a fost mult mai strânsă decât au anticipat analiştii.

Trump a câştigat majoritatea statelor-cheie, inclusiv Ohio, Florida şi Carolina de Nord.

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi unul dintre cei mai influenţi lideri ai Partidului Republican, l-a sunat pe Donald Trump, candidatul formaţiunii în scrutinul prezidenţial, pentru a-l felicita.

Paul Ryan, care de-a lungul campaniei a oscilat în susţinerea acordată lui Donald Trump, a discutat deja prin telefon cu Donald Trump, candidatul la preşedinţia SUA, şi cu Mike Pence, candidat la funcţia de vicepreşedinte.

Bursele scad puternic la nivel internaţional, iar contractele futures de pe Wall Street s-au prăbuşit cu circa 5%, după ce rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale din Statele Unite sugerează că Donald Trump este probabil să o depăşească pe Hillary Clinton, şocând traderii care s-au concentrat pe sondajele din ultimele zile care arătau o tendinţă opusă, transmite Bloomberg.

Indicele american Standard&Poors’s 500 a coborât cu 5%, în timp ce peso-ul mexican s-a prăbuşit cu până la 11%, cel mai mult după 1994, scrie agenţia de presă news.ro.

Titlurile americane de Trezorerie, yenul şi aurul au urcat cel mai mult după rezultatul pro-Brexit al referendumului care a avut loc în iunie în Marea Britanie.

În baza statelor care au anunţat rezultatul scrutinului, Trump a obţinut 232 dintre cei 270 de electori necesari pentru a revendica câştigarea Casei Albe, iar Clinton a obţinut 209.

O victorie a lui Trump a fost descrisă de către analişti ca având potenţialul să provoace turbulenţe pe pieţele financiare, care mizau pe continuarea politicilor care au coincis cu a doua cea mai lungă piaţă bull (taur) din istoria S&P 500.