SRI vine cu o nouă provocare pentru tineri. Potrivit ultimelor informații, Serviciul Român de Informații organizează la finele lunii august din acest an a doua ediție a Campionatului național de securitate cibernetică (ROCSC21).

Campionatul se va desfășura pe trei categorii de vârstă. Astfel, vor putea participa juniori (16-21 ani), seniori (22-26 ani) și open (mai mari de 26 ani).

Ce premii vor încasa concurenții

De menționat este faptul că, premianții primelor două categorii vor primi premii în bani și vor fi ”testați și antrenați pe parcursul unui bootcamp, prin exerciții din domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics”.

În ceea ce privește sponsorii, Campionatul, care se va desfășura online în perioada 28-29 august este sprijinit de Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco și Palo Alto, iar co-organizatori sunt Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice și CERT-RO.

Amintim faptul că, după competiția națională, va avea loc selecția pentru campionatul european (ECSC21), unde România va participa cu o echipă formată din 10 persoane.

„După încheierea ROCSC se va derula un proces de selecție pentru formarea echipei Romaniei care va participa la ECSC21. Ulterior se va desfășura o etapă suplimentară în care primii din categoriile Juniori și Seniori vor fi testați și antrenați pe parcursul unui bootcamp, prin exerciții din domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics.

Pentru ECSC21, echipa Romaniei va fi formată din 10 concurenți: 5 din categoria de vârstă 16-21 de ani și 5 din categoria de vârstă 22-26 de ani. România a debutat la ECSC acum 6 ani, obținând în 2019 titlul de campioană, iar în 2016 și 2017 titlul de vicecampioană europeană.

ROCSC reprezintă o oportunitate de testare a competențelor digitale pentru toți participanții. În plus, tinerii beneficiază de recunoaștere națională și promovare, mentorat cu specialiști în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică și soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunități de angajare în domeniu”, se arată pe site-ul SRI.