Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii, în care i-a felicitat pe americani, urându-le un ”4 iulie fericit”.

„Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Un 4 Iulie fericit!”, a scris Iohannis pe Twitter.

Aminitim faptul că în cursul zilei de joi, preşedintele Klaus Iohannis declara, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, că România este un promotor al unei relaţii transatlantice solide şi că va continua să susţină o Alianţă Nord-Atlantică robustă şi indivizibilă şi cooperarea dintre NATO şi UE.

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii

Totodată, șeful statului mai adăuga atunci când România va rămâne ancorată puternic de valorile democratice. În ceea ce privește relațiile cu Statele Unite, președintele Klaus Iohannis susține că ”relaţiile transatlantice oferă cele mai eficiente instrumente pentru a gestiona provocările actuale, inclusiv prin reafirmarea democraţiei”.

„România este şi va rămâne puternic ancorată în comunitatea de valori democratice, un promotor al unei relaţii transatlantice solide. Vom continua să susţinem o Alianţă Nord-Atlantică robustă şi indivizibilă, precum şi cooperarea sinergică şi complementară dintre NATO şi Uniunea Europeană.

Am convingerea profundă că relaţiile transatlantice oferă cele mai eficiente instrumente pentru a gestiona provocările actuale, inclusiv prin reafirmarea democraţiei, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului. Un parteneriat transatlantic revitalizat va influenţa pozitiv modul în care sistemul internaţional se va adapta la contextul actual, prin raportare la valorile democratice împărtăşite”, a spus atunci preşedintele României.