ANM vine cu vești proaste pentru români din punct de vedere meteorologic. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de duminică, în nord-vest, centru și la munte vor fi înnorări, local va ploua și sub formă de averse și se vor semnala descărcări electrice.

Pe de altă parte, în restul teritoriului, cerul va fi variabil, doar izolat cu ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și de scurtă durată în timpul ploilor. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade Celsius. ANM mai anunță că cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice local în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în nord, centru și sud-est.

Potrivit meteorologilor, ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile estice, sud-vestice și la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Trebuie menționat faptul că, spre deosebire de intervalul interior, de această dată temperaturile vor crește ușor, astfel încât cele maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea la mare. Prognoza ANM 

Turiștii care au ajuns pe litoral se vor bucura de temperaturi normale pentru această perioadă. Mai exact, potrivit ANM, deși cerul va fi variabil, iar vântul va suflat moderat, se va reismți o creștere a temperaturilor.

Meteorologii anunță temperaturi de maxim 27 de grade, iar minimele se vor încadra între 19-21 de grde. În ceea ce privește apa pării, potrivit ultimelor informații, aceasta o să aibă între 19 și 25 de grade Celsius, în funcție de evoluția vremii și de momentul zilei.

În Capitală, cerul va fi variabil, existând o serie de înnorări în cursul după amiezii. ANM precizează că posibilitate de ploi de scurtă durată va fi redusă, iar vântul va sufla atât slab cât și moderat.

Bucureștiul va înregistra temperaturi maxime de 29 de grade, iar cele minime se vor încadra între 15 și 17 grade celsius.