Vremea se schimbă total! ANM anunță temperaturi scăzute și ploi torențiale. Prognoza meteo

Prima zi din iulie vine cu o prognoză meteo de neașteptat pentru românii care s-au confruntat cu temperaturi extrem de ridicate în ultimele zile. Astfel, ANM anunță pentru ziua de joi mai puține grade decât în zilele precedente. Condițiile meteo se schimba radical, iar ploile şi instabilitatea cuprind majoritatea zonelor. Maximele pleacă de la 23 de grade în Maramureş şi ajung la 34 de grade în sudul Munteniei.

În Dobrogea şi Bărăgan va fi vreme călduroasă, multă zăpuşeala la orele amiezii şi câteva episoade de ploi  mai târziu. În Bărăgan, vom avea 32, 33 de grade, la umbră, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte din nou pragul critic de 80 de unităţi.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei maximele vor fi mai mici ca ieri, respectiv de 31 de grade. Vor fi ploi și aici, averse torenţiale şi s-ar putea să cadă grindină. În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina temperaturile nu mai trec de 30 de grade, însă apar mai multe perioade cu înnorări şi averse straşnice, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.

Vremea se schimbă total! Temperaturi cu 10 grade mai puțin. Prognoza meteo

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile scad cu și până la 10 grade. Dacă ieri în zona Maramureşului a fost căldură mare, astăzi se anunţă doar 23 de grade. Atmosfera rămâne instabilă şi vin alte serii de ploi torenţiale, vor fi şi descărcări electrice, condiţii de grindină şi vijelii.

În vestul ţării, vor fi maxime de 30-31 de grade. Vremea este schimbătoare şi va ploua pe parcursul zilei. În Transilvania se anunţă ploi violente şi cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp. Nu lipsesc fenomenele electrice, iar vântul se intensifică pe timpul ploilor.

În Oltenia vor fi ploi, însoţite de tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului. Va picura şi în zona Munteniei iar în Lunca Dunării se ating 33….34 de grade, la umbră.

Vremea în Capitală și pe litoral

În Bucureşti se vor înregistra în jur de 32 de grade şi vom avea şi un disconfort termic destul de pronunţat. Aversele vin mai ales în a doua parte a zilei, însoţite de manifestări de instabilitate.

La munte se răcoreşte şi vor fi mai multe perioade cu averse torenţiale, fenomene meteo severe şi cantităţi mari de apă, care pot trece chiar şi de 60…70 L/mp.

La mare, temperaturile vor urca până la 26…27 de grade. Apa mării va avea 22…23 de grade.

Vremea se schimbă total! ANM anunță temperaturi scăzute și ploi torențiale. Prognoza meteo