„Noiembrie 2019: Ludovic I preia puterea să guverneze țara, cu mandat clar să forțeze anticipatele;

Februarie 2020: Guvernul Orban este demis prin moțiune de cenzură și Cîțu este desemnat premier;

Martie 2020: Cîțu își depune mandatul în ziua în care trebuie să depună jurământul în fața Parlamentului, chiar când începea pandemia;

Martie 2020: Ludovic al II-lea preia din nou puterea cu mandatul de a pregăti România să lupte cu pandemia;

Decembrie 2020: Orban demisionează după ce PSD cășțigă alegerile iar românii sancționează dezastrul guvernării PNL, Cîțu este propus iar premier;

Decembrie 2020: Ludovic al III-lea vrea să devină iar premier iar lui Cițu-Cîțu I se aruncă un os frumos de ros – șefia Senatului.

Opriți-vă, este prea mult! Românii nu mai pot suporta acest circ sinistru pe care-l jucați fără rușine! România nu-și mai poate permite la nesfârșit această alba-neagra în care Orban și Cițu sunt fețele aceluiași cartofor politic, dispus să joace poker cu vietile a mii de români!” a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ponderea din Parlament a PSD

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 16 decembrie, că ponderea din Parlament a social democraților nu poate fi ignorată. Acesta spune că procentajul este de 35%.

Declarația prim-vicepreşedintelui PSD a fost făcută într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

„Ceea ce luăm în calcul tot timpul este să respectăm votul dat de români, iar votul dat de români în 6 decembrie a spus că în Parlament PSD are aproximativ 35% cu tot cu redistribuiri. Există decizii ale Curţii Constituţionale care spun cât se poate de clar modul în care sunt repartizate funcţiile atât în Birourile permanente din cele două Camere, cât şi funcţiile de conducere în comisii.

Noi vom utiliza toate pârghiile legale ca votul românilor să fie respectat, iar fiecare partid, prin ponderea dată de acest vot, să primească ceea ce merită şi ceea ce au hotărât românii.

Ceea ce nu poate să facă în niciun moment această gaşcă a pierzătorilor este să treacă peste această pondere pe care o avem în Parlament, cea de 35%. Această pondere nu poate fi ignorată”, a declarat Sorin Grindeanu.