Mai precis, surse liberale au declarat pentru Adevărul.ro că fostul premier Ludovic Orban i-ar fi spus ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, să nu se agațe de propunerea de premier pentru care a fost votat. Așadar, Cîțu ar putea ocupa funcția de președinte al Senatului. Luând în considerare cele spuse anterior, Ludovic Orban ar urma să fie propunerea de premier.

Sursele liberale au mai precizat că mai există o variantă, cea în care Orban va ocupa funcția de șef al Camerei Deputaților, iar Cîțu va ocupa funcția de premier al României. Mai mult decât atât, ambele variante vor fi votate pentru ca USR-PLUS și UDMR să poată vota una dintre ele.

Ce s-a discutat în ședința de miercuri seara

Sursele politice mai spun că, în ședința de miercuri seara, Ludovic Orban a încercat că pună pe ordinea de zi mai multe aspecte ce țin de guvernare și negocieri. Trebuie menționat că va fi dat un vot pentru ca Florin Cîţu să fie susţinut în negocierile cu USR şi UDMR pentru şefia Senatului. Aceleași surse spun că vacantarea propunerii de premier ar permite invocarea faptului că o decizie a celui mai mare for al PNL prevede că şeful partidului este şi persoana care trebuie să fie varianta de premier.

Mai mult decât atât, planul lui Ludovic Orban va trece cu o majoritate covârșitoare în interiorul partidului fiind doar câteva persoane care ar putea să se opună.

Este de menționat că USR-PLUS a precizat că nu va alege o variantă cu Ludovic Orban pentru funcția de premier, dar susține varianta cu Dacian Cioloș ca premier sau cu Florin Cîțu.