Sorana Cîrstea a fost învinsă, vineri, în turul al treilea al Australian Open. Ea a jucat cu cehoaica Marketa Vondrousova, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19. Scorul a fost de 6-2, 6-4.

Cîrstea (30 ani, 68 WTA) a pierdut după o oră şi 25 de minute în faţa favoritei numărul 19 a turneului. Românca a avut parte de un început de meci bun. Ea a condus cu 1-0 şi 2-1. Ulterior a pierdut controlul şi a cedat cinci ghemuri la rând. Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019, câştigând setul cu 6-2.

În actul al doilea, Sorana Cîrstea şi-a făcut serviciul în ghemul de debut. Voundrousova s-a desprins la 3-1. Sorana Cîrstea a reuşit egalarea, la 4-4, dar şi-a pierdut apoi serviciul la capătul unui ghem lung.

Cum a jucat Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a încheiat cu o dublă greşeală, în timp ce Vondrousova a avut un as şi 5 duble greşeli. Cehoaica a fost net superioară la punctele făcute cu primul serviciu (75%-54%). Sorana Cîrstea a avut un plus la serviciul al doilea (47%-42%). La capitolul winners situaţia a fost echilibrată (20-19 pentru cehoaică). Sorana Cîrstea a făcut mult mai multe erori neforţate (38-17).

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA.

După eliminarea Soranei Cîrstea, pe terenul de tenis a mai rămas Simona Halep. Locul 2 WTA va evolua, tot vineri şi tot în turul al treilea, cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA şi cap de serie numărul 32.

Decizie șoc la Australian Open

În Australia s-a luat o decizie șoc. Turneul de grand slam Australian Open va continua fără spectatori. Decizia vine după ce o perioadă de cinci zile de carantină a fost decretată în statul Victoria. Carantina debutează începând de vineri, de la ora 23.59, până miercuri.

Hotărărea a fost anunțată de premierul statului Victoria, Dan Andrews. S-a decis acest lucru după ce numărul de cazuri de la un hotel al aeroportului din Melbourne a ajuns de la 13 la 19. Această carantină de “nivel 4” nu autorizează decât ieşirile pentru patru motive. E vorba de drumuri de maximă necesitate, muncă esenţială, servicii medicale şi exerciţii două ore pe zi. Masca va fi oligatorie peste tot. Întâlnirile publice şi private vor fi interzise, inclusiv cele religioase. Şcolile vor fi închise, la fel ca şi cluburile sportive, înmormântările vor fi limitate la 10 persoane, iar căsătoriile interzise.

Meciurile de la Openul Australiei, la care puteau asista până la 30.000 de spectatori pe zi, vor continua. Nu vor mai fi însă prezenți în tribune spectactorii, cel puţin până miercuri.