Simona Halep şi Sorana Cîrstea evoluează, vineri, în turul al treilea al Australian Open. Simona Halep, locul 2 WTA va evolua, vineri, de la ora 10.00, cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA. Halep este cap de serie numărul 2 iar Kudermetova cap de serie numărul 32. Meciul se va disputa în turul al treilea al Australian Open.

Partida este prima din sesiunea de seară, pe Rod Laver Arena.

Sorana Cîrstea, locul 68 WTA, va da piept, tot vineri, de la ora 02.00, cu Marketa Vondrousova din Cehia, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19, în aceeaşi fază a competiţiei.

Această întâlnire este prima a zilei, pe Margaret Court Arena.

Simona Halep, lovitură imensă

Joi, perechea Simona Halep / Charlotte Kempenaers-Pocz (România / Australia) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Este primul Grand Slam al anului din tenisul mondial.

Cele două sportive au fost învinse,cu scorul de 6-3, 7-5. Cei care au câștigat sunt cuplul australian Arina Rodionova / Storm Sanders.

În setul al doilea, Halep şi partenera ei de 16 ani au condus cu 5-1. Ulterior, au pierdut şase game-uri la rând.

Ce s-a întâmplat zilele trecute

În aceeaşi fază, echipa Mihaela Buzărnescu / Ankita Raina a pierdut și ea. Scorul a fost de de 3-6, 0-6. Meciul s-a disputat cu perechea australiană Olivia Gadecki / Belinda Woolcock, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu total de 45.000 de dolari australieni. Este vorba de 28.700 de euro. Se mai primesc și câte 70 de puncte WTA.

Miercuri, însă, Halep a învins-o cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5, pe jucătoarea australiană Ajla Tomljanovic. Cea din urmă este locul 72 WTA. Halep s-a impus după ce a revenit de la 2-5 cu un break, în decisiv. Ajla Tomljanovic a declarat, în conferinţa de presă de după meciul de la Australian Open, că românca nu este degeaba numărul 2 mondial. Acest lucru a fost arătat în setul decisiv. Ea a mai spus că va dura câteva zile până când va reuşi să treacă pentru această înfrângere.