Într-un interviu pentru pressone.ro, judecătoarea Camelia Bogdan, aceea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, declară că președintele Klaus Iohannis ar putea fi cercetat pentru spălare de bani. Aceasta afirmă că statul ar trebui să recupereze banii de la Iohannis, chiar dacă în acest moment președintele are imunitate.

„Astăzi nu mai e infracțiune spălare de bani atunci când deschizi un cont în bani sau faci casă sau trimiți bani din afară, banii furați din trafic de persoane, din ce mai săvârșești pe afară, cybercrime sau trafic de droguri, trimiți banii în țară și se face o casă – nu mai e spălare de bani la noi.

Că s-a considerat că dacă nu te trage nimeni la răspundere, nu mai poți urmări spălarea de bani autonomă.

Asta a promulgat domnul președinte Klaus Iohannis, în condițiile în care domnia sa este pasibil de aceste infracțiuni.

E un proverb românesc: peștele de la cap se-mpute! Atâta timp cât în fruntea statului avem un președinte în privința căruia trenează suspiciuni cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni, și de la care nu se confiscă produsul infracțiunii, fiindcă se bucură de imunitate. Dar se poate confisca ce s-a obținut prin săvârșirea de infracțiuni. Nu există impunitate pe așa ceva. Confiscarea este obligatorie.

Dar acestea sunt principiile pe care le promovăm noi, ați văzut că la nivel de Parchet General, procurorul este preocupat să nu mai fie găinaț în capul SPP-iștilor.

Acestea sunt preocupările actuale la noi, în loc să combatem marea criminalitate economico-financiară”, a declarat Camelia Bogdan.

Aceasta mai precizează că în România corupția este prezentă în toate instituțiile statului, fiind chiar o problemă dacă respecți legea.

„E o corupție care atinge toate instituțiile, adică acesta este climatul. Climatul este să nu respecți legea. Și dacă respecți legea este o problemă.

Ce se întâmplă într-o țară în care corupția este norma? Care sunt mecanismele prin care tu poți să faci să-ți prevaleze raționamentele? Să vorbești de o cultură a impunității.

Asta există în România, o cultură a impunității. Fac ce fac și știu că nu mi se va întâmpla nimic”, a mai declarat judecătoarea.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin