Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban este decis să plece din partid dacă actuala conducere a partidului nu va renunța la guvernul minoritar sprijint de PSD.

„În momentul de faţă, pe mine mă interesează să găsim o soluţie pentru România, o soluţie de guvernare. Poziţia mea publică a fost foarte clară, nu cred că există o altă şansă de a forma un Guvern onorabil şi benefic pentru România decât prin refacerea coaliţiei de guvernare.

Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărţim. Eu nu am trăit atâţia ani, ca să mai accept încă o experienţă distrugătoare pentru România, cum a fost experienţa USL”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, la RFI.

Totodată, Ludovic Orban spune că nu a discutat încă despre o eventuală demisie în bloc din partid, cu alți parlamentari. Fostul președinte PNL a declarat că nu a purtat astfel de discuţii deocamdată cu cei 41 de parlamentari care-l susțin.

Ludovic Orban a răbufnit!

Ludovic Orban consideră că a-l propune tot pe Florin Cîțu ca premier este o ”inepție”, din cauză că, în astfel de condiții, majoritatea parlamentară nu va putea fi formată.

”O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier. Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ține de istoria PNL.

De asemenea, e o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoții, într-o ședință convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu dețin decât 163 de parlamentari”, a declarat Ludovic Orban la RFI.