Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial când vor începe consultările la Palatul Cotroceni pentru formarea noului Guvern.

Încep consultările pentru noul Guvern. În ce ordine se va întâlni Klaus Iohannis cu delegaţiile partidelor?

Luni, 11 octombrie, începând cu ora 12:00, partidele parlamentare se vor întâlni cu şeful statului pentru a-şi prezenta propunerilor pentru funcţia de premier.

Calendarul este următorul:

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Primii care vor merge la Palatul Cotroceni pentru întâlnirea cu Klaus Iohannis sunt liberalii. Delegaţia PNL care va fi prezentă la consultări va fi formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Cât despre propunerea de premier a Partidului Naţional Liberal, aceasta va fi Florin Cîţu.

Anunţul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a PNL, aproape de miezul nopţii.

Decizia luată de către Partidul Naţional Liberal, în vederea consultărilor de la Cotroceni

“Propunerea PNL pentru consultările de la Palatul Cotroceni: Florin Cîțu, prim-ministru (unanimitate)

Partidul Național Liberal a decis în ședința  Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu.

Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de Președintele României este formată din: președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedintii: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.”