S-a decis cine va participa, din partea USR, la consultările de la Cotroceni. Dan Barna se află printre ei

Klaus Iohannis a chemat formațiunile politice la Palatul Cotroceni, în contextul în care este nevoie de un nou premier după ce moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu a trecut.

Pe fondul acestui eveniment, USR a trimis o comunicare de presă în care menționează componența delegației care va merge luni la Palatul Cotroceni. Din delegație face parte Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion și Cristian Ghinea.

”Biroul Naţional al USR a stabilit, într-o şedinţă, joi seară, delegaţia partidului pentru consultările de la Cotroceni: Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

Delegaţia USR va merge cu un mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare”, a transmis, joi seară, USR.

Ce alte decizii a luat Biroul Național al USR

În aceeași comunicare, Biroul Naţional al USR precizează că parlamentarii USR vor propune un pachet de măsuri care vor ajuta consumatorii, având în vedere creșterea prețurilor la energie și gaze.

”Biroul Naţional al USR a analizat mai multe soluţii la creşterea preţurilor la energie şi gaz şi a stabilit că parlamentarii USR vor propune săptămâna viitoare un pachet de măsuri care să ajute atât consumatorii casnici, cât şi IMM-urile şi instituţiile publice în această iarnă. USR susţine nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creşterii preţurilor prin accize şi TVA, urmată de măsuri de compensare adiţionale”, a mai transmis formaţiunea.

Mai mult decât atât, Biroul Naţional al USR spune că a propus ca parlamentarii să vină cu o iniţiativă legislativă prin care să fie introduse criterii de transparenţă pentru alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului.

”Decizia a fost luată în contextul în care premierul demis Florin Cîţu se foloseşte fără scrupule de fondul de rezervă al guvernului în ultimele zile la Palatul Victoria. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Liviu Dragnea, din dorinţa sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, a mai transmis USR.