Mișcarea momentului pe scena politică din România! Dacian Cioloș ar urma să-și anunțe plecarea din USR (SURSE)

Dacian Cioloș se pregătește pentru ieșirea din USR, spun surse politice pentru stiripesurse.ro, adăugând că un anunț în acest sens va fi făcut luni seara, în cadrul unei reuniuni online cu foștii colaboratori din PLUS, asta după ce în spațiul public au apărut mai multe informații contradictorii cu privire la acest subiect.

Având în vedere că Dacian Cioloș se află în această perioadă la Bruxelles, întrunirea ar avea loc în mediul online, prin intermediul platformei Zoom. Întrunirea ar fi planificată pentru ora 20:00, iar subiectul acesteia este ”viitorul”, spune Dacian Cioloș, potrivit sursei anterior menționate.

La acestă întrunire vor participa, printre alții, europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mituța. De asemenea, vor participa mai mulți parlamentari USR și membri de rând din fostul PLUS. Mai mult decât atât, este posibil să participe și persoane care au plecat din partid după ce PLUS a fuzionat cu USR.

Sursele politice anterior menționate mai spun că Dacian Cioloș ar urma să anunțe că își va înființa un nou partid, care se va baza pe ”democrație adevărată” și pe ”meritocrație”. Pe acest fond, s-ar putea ca mai mulți europarlamentari și parlamentari din USR să părăsească formațiunea politică pentru a se alătur lui Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a făcut o serie de comentarii în ceea ce privește varianta construirii unui nou partid

“Din toată discuția provocată ieri cu „Cioloș își face partid”, am reținut în primul rând dificultatea multora de a trece dincolo de mitul „tătucului” care administrează organizații colective pe persoană fizică. Și, poate, nevoia altora de a avea pe cineva care să le poarte stindardul, de a-și asuma vorbe și fapte în numele lor. Așa cum alții nu concep că pot fi utili și eficienți chiar și atunci când nu mai sunt șefi sau nu controlează direct și nemijlocit o organizație, fie aceasta partid, ONG sau altă formă asociativă. Reflexul acesta de „partidul meu”, „ONG-ul meu”, „guvernul meu” riscă să ne țină conștiințele înlănțuite la peste 30 de ani de la căderea comunismului”, a scris Dacian Cioloș pe pagina de socializare.

Liderul politic a precizat că nu-și dorește să am „partidul meu”.

“Îmi doresc să pot lucra cu încredere (reciprocă) cu oameni cu care pot împărtăși obiective comune asumate și care să facă efortul de a mă înțelege, așa cum și eu trebuie să fac efortul de a-i înțelege. Cred că această comunitate în care trăim – țara noastră – poate evolua în bine prin acțiunea comună, coordonată, bazată pe încredere cultivată a unor indivizi asumați”, a punctat Cioloș.