Tragedia zilei în România. Opt persoane, între care și un copil, au murit, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pentru o clădire, în Milano.  Accidentul a avut loc în apropiere de stația de metrou San Donato, din Milano. Clădirea peste care s-a prăbușit aparatul de zbor era goală, iar parcarea alăturată construcției era închisă, motiv pentru care singurele victime au fost persoanele aflate la bord.

În acest moment, există informații potrivit cărora avionul ar fi fost înmatriculat în România. Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulți și un copil. Avionul decolase din Linate cu destinația Olbia, conform ANSA.

Potrivit unor surse Capital, se pare ca este vorba de Dan Petrescu, celebrul milionar și partener al lui Ion Țiriac. Sursele citate susțin că acesta s-ar fi aflat în avionul care s-a prăbușit împreună cu soția și copilul.

Informația a fost confirmată și de presa italiană. 

Cine este Dan Petrescu

Dan Petrescu era considerat românul mai bogat ca Ion Ţiriac. Considerat „miliardarul din umbră”, acesta a fost chiar partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie, iar averea de peste un miliard de euro a făcut-o din afaceri imobiliare. El a plecat în Germania înainte de 1989. Afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac. Acum, are o avere mai mare chiar şi decât a fostului tenisman.

Extrem de discret, Dan Petrescu a câştigat sume uriaşe din imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasează milioane de euro din chirii. Aşa a ajuns la o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

Potrivit celor de la Cancan, miliardarul Dan Petrescu încerca să se păstreze departe de viaţa publică. Conducea maşini vechi, se îmbrpca modest şi zbura deseori la Monte Carlo, acolo unde locuia, doar cu avioane low cost. Mai mult, de la aeroport, cel mai bogat român alegea să meargă cu autobuzul până la apartamentul său de pe Riviera Franceză, mai scriu cei de la Cancan.

Sursă foto: Dreamstime