Victor Ponta este de părere că România trebuie să facă „pasul următor” și să nu mai rămână blocată în discuții interminabile pe tema pandemiei de COVID și alte subiecte adiacente. Liderul PRO România spune că societatea este dezbinată și orice alte proiecte sunt ignorate din această cauză.

„Cred că trebuie făcut pasul următor, că numai despre asta vorbim de un an, de cum ne despărțim între noi. Ar trebui un proiect național pe sănătate. Dacă vine valul 5 să fim pregătiți. Ar trebui un proiect pentru firmele românești, pentru că altfel ne tot certăm între noi și această dezbinare din ultimii ani, de când a venit domnul Iohannis, trebuie să înceteze”, a declarat fostul premier.

Ponta: Iohannis nu poate face un proiect național

În opinia sa, și cei vaccinați, dar și cei care nu vor să se vaccineze din anumite motive trebuie să trăiască împreună în această țară. În acest context, Victor Ponta speră ca noul Guvern să propună un proiect național, pentru că președintele Klaus Iohannis nu poate face acest lucru.

„Eu mă uit la America, unde totul este deschis, unde viață continuă și există alte proiecte. Dacă stăm și vorbim toată ziua despre asta, nici nu se rezolvă. Cel mai bine a fost pe vremea USL, dar atunci aveam și proiecte, cred că de asta e nevoie. Fără asta, ne vom certa încontinuu pe diferite teme. Domnul Iohannis nu poate face un proiect național, dar noul guvern asta ar trebui să propună. Domnul Iohannis cred că, cu cât stă mai mult deoparte, cu atât ne va fi mai bine”, a mai spus Ponta.

Pensiile mici ar trebui mărite

În ceea ce privește pensiile și indexarea acestora cu inflația, Victor Ponta speră ca PSD să poată impune mărirea pensiilor mici. În același timp, pensiile foarte mari ar trebui să rămână neschimbate, a mai spus liderul PRO România.

„E normal ceea ce susține PSD, o indexare a pensiilor cu inflația, dar eu sper ca PSD să reușească să impună mărirea pensiilor mici, iar cele mari să stea pe loc câțiva ani. Nu e chestie de social-democrație, e vorba de bun simț, să se crească la cei care au 1.000 de lei pensia, cei care au 10.000-12.000 pot să mai aștepte un pic”, a spus Victor Ponta la România TV.