Vicepremierul Dan Barna vine cu noi vești pentru români. Potrivit acestuia, mai multe reforme promise în campania electorală și asumate prin programul de guvernare au fost începute la Guvern urmând să intre în legislația din România.

Totodată, Dan Barna, a mai precizat că în câteva săptămâni PNRR-ul va fi avizat de către Comisia Europeană. În ceea ce privește reformele, vicepremierul a făcut referire la cea din domeniul pensiilor, în legătură cu care există deja ma multe variante în discuție.

El a mai adăugat că reforma pensiilor prevede și o modificare în cazul pensiilor speciale, sperând ca din luna septembrie aceasta să fie deja implementată în legislativ.

“Sunt începute foarte multe dintre aceste reforme, sunt grupuri de lucru care au propus deja și în domeniul pensiilor sunt deja câteva variante în discuție în momentul de față, PNRR-ul este trimis la Comisie și în câteva săptămâni vom avea și avizul Comisiei unde avem toate aceste reforme detaliate și vor urmă să se întâmple.

Este un proces anevoios. PNRR-ul vorbește despre reforma pensiilor, în care și pensiile speciale…Am făcut designul reformelor care urmează să fie implementate legislativ, și din septembrie o să treacă și acest super septembrie în care și PNL, și USR, și UDMR au congrese și vom întra într-o logică în care toate aceste inițiative, unele aflate deja în Parlament să rămână realitate legislativă”, a spus Dan Barna, la B1 Tv.

Dan Barna, despre desființarea Secției Speciale

Vicepremierul a mai vorbit și despre desființarea Secției Speciale despre care spune că speră să fie desființată cât mai repede, într-o sesiune extraordinară. El a mai adăugat că Legile Justiției sunt și ele în discuție.

„E un proces anevoios, dar un proces la care am început să lucrăm. Pentru unele sunt rezultate la nivelul Guvernului și ne așteptăm să dea roade și în Parlament.

Desființarea Secției Speciale sperăm să o desfințăm într-o sesiune extraordinară în următoarele săptămâni, rămân în continuare optimist asupra acestui obiectiv care este foarte clar, asupra căruia nu există diferende foarte mari.

Vor urmă apoi Legile Justiției unde anticipez cam o sesiune, o sesiune și jumătate parlamentară, deci probabil la începutul anului viitor vom avea Legile Justiției trecute de Parlament. Componentă de legislație electorală, acele două tururi despre care am vorbit”, a mai adăugat vicepremierul.