Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că suplimentarea, de către Guvern, a personalului din casele de pensii din judeţe este „o necesitate absolută şi o condiţie pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR”.

Totodată, ministrul a mai subliniat faptul că, împreună cu specialiştii caută toate variantele disponibile pentru a rezolva această problemă.

„Suplimentarea de către Guvern a personalului din casele de pensii din judeţe este o necesitate absolută şi o condiţie pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR. Am discutat la Sibiu despre situaţia evaluărilor de până acum (realizate în proporţie de peste 12%) şi apreciez sincer efortul colegilor din Casa de Pensii de a menţine ritmul”, a afirmat Raluca Turcan, pe Facebook.

Potrivit ministrului este nevoie de angajarea a cinci sau chiar nouă persoane pentru ca dosarele de pensii să fie evaluate la timp. Ea a mai adăugat că Ministerul pe care îl conduce este într-un dialog continuu cu Ministeruld e Finanțe, dar și cu reprezentanții Comisiei Europene pentru găsirea unor soluții mult mai rapide.

„Ştiu că angajarea a încă 5 până la 9 persoane ar garanta încadrarea în termenul stabilit, la fel cum ştiu şi că situaţii asemănătoare sunt peste tot în ţară. Evaluez împreună cu specialiştii Ministerului Muncii şi ai CNPP opţiunile pe care le avem pentru a rezolva această problemă. Suntem într-un dialog continuu atât cu Ministerul Finanţelor, cât şi cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a găsi o soluţie rapidă”, a susţinut ministrul Muncii.

Raluca Turcan le garantează românilor corectitudine

În ceea ce privește situația dosarelor de pensii, aceasta i-a asigurat pe români că „evaluările dosarelor se fac cu seriozitate”, fără a exista abateri de la principii și investiții.

Raluca Turcan a amintit că reforma pensiilor va reduce numărul de procese care sunt în întreaga țară, protejând astfel banii publici și garantând românilor corectitudinea pe care și-o doresc.

„Abaterea statului de la principii şi intervenţiile continue asupra legislaţiei au făcut ca oamenii să îşi caute dreptatea în instanţe, să se piardă timp preţios şi bani mulţi. La Sibiu, unul dintre efecte este acesta: 133 mii lei cheltuieli de judecată pentru CJP în primele şase luni ale anului acesta, deja peste suma din întreg anul trecut.

Trebuie să limităm acest fenomen prin reformă! Reforma sistemului va reduce, prin claritate şi fermitate, numărul de procese, va proteja banii publici şi va garanta românilor corectitudine şi de aceea trebuie susţinută atât la nivel personal, aşa cum mă bucur că se întâmplă în rândul funcţionarilor de la Sibiu, cât şi la nivel instituţional de către toate autorităţile statului”, a conchis Raluca Turcan.