Simona Halep nu renunță la tenis. Este cea mai proastă veste pentru ITIA și nu numai. Toți cei care s-au bucurat de măsura suspendării jucătoarei noastre, au acum motive de îngrijorare. Asta pentru că acum s-a aflat care este marele plan al campioanei.

Ea i-a dat un mesaj unui jurnalist american. Totul s-a petrecut în clipa în care Simona Halep a aflat verdictul de suspendare de 4 ani. Jon Wertheim a prezentat acum conținutul mesajului primit.

Simona Halep a trimis un mesaj care schimbă totul

Simona Halep i-a trimis un mesaj jurnalistului american Jon Wertheim. S-a întâmplat pe 12 septembrie. Aceasta a fost ziua în care Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat verdictul în cazul de dopaj.

Jucătoarea noastră a primit o suspendare de patru ani din orice activitate sportivă. Ea a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022.

Imediat, ea i-a trimis un mesaj jurnalistului de la Sports Illustrated. Jon Wertheim a făcut totul public. Jurnalistul așteaptă, la rândul lui, verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

„Halep are dreptul să facă apel la TAS și își va exercita acest drept. De-a lungul istoriei, TAS a mai tăiat din pedepsele impuse jucătorilor de tenis, dar are dreptul să mărească pedeapsa în baza dovezilor.

Va fi interesant de văzut dacă ITIA va juca dur și va reitera recomandarea pentru o suspendare de șase ani”, a scris acesta.

tenis
minge de tenis/ SURSA FOTO: Dreamstime

Promisiunea făcută de marea campioană

El a dezvăluit că Simona Halep i-ar fi transmis că vrea să revină pe teren și să își spele imaginea.

„Zilele trecute am primit mesajul acesta din partea lui Halep: «Nu voi da înapoi. Vreau să îmi spăl reputația și să mă întorc pe teren»”, a mai mărturisit jurnalistul american.

Trebuie spus că în cazul în care decizia nu va fi modificată, Halep va avea probleme mari. Asta pentru că suspendarea va expira, adică pe 6 octombrie 2025. Românca va avea atunci 35 de ani.

Jucătoarea de tenis vrea să-și reabiliteze numele

„Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor şi a fanilor tenisului din întreaga lume.

Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele in fata acestor acuzații false și pentru a mă întoarce pe teren”, a spus Simona Halep în ziua în care ITIA a făcut public verdictul suspendării sale.

Ea a mărturisit atunci că intenționez să apeleze această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Jucătoarea a spus că vrea să urmeze toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză.