Ion Țiriac a spus că nu urmărește Cupa Davis

Înfrângerea suferită de echipa României de Cupa Davis în fața selecționatei Taiwanului a fost comentată de către Ion Țiriac. Reprezentativa tricoloră a fost învinsă cu 3-1 la meciuri, la Constanța, de echipa din Taipeiul Chinezesc.

Țiriac nu a fost de acord cu componenții lotului național, care s-au plâns de lipsa disponibilității terenurilor de antrenament. Omul de afaceri a spus că tenisul masculin românesc este într-un declin și că nu mai avem băieți care să ne reprezinte la nivel înalt.

„Cupa Davis nu știu, nu urmăresc. Nu avem băieți absolut deloc; dacă fete mai avem, spicuit aici și-acolo. Dar Cupa Davis nu mai există, a vândut-o” a declarat Țiriac, făcând referire la Gerard Pique.

Miliardarul critică strategia Guvernului în ceea ce privește sportul

Ion Țiriac a dezvoltat subiectul și a reclamat faptul că statul român nu face nimic pentru sport. El a dat exemplu investițiile care se fac în Ungaria și Italia, unde sportul a fost declarat prioritate națională.

„Noi, în sport, nu am investit nimic. Sunt țări ca Ungaria, ca Italia, care au făcut din sport prioritatea numărul unu. Sportul înseamnă sănătate, educație, iar după douăzeci de ani, înseamnă și profesionalism. Dar noi n-am semănat nimic. Întrebați-i pe cei din guvern ce facem cu cele o mie de grădinițe sportive, care s-au făcut? Ce înseamnă acestea? O normalitate,” a adăugat Țiriac, în același interviu.

Cezar Crețu a obținut singura victorie a României în barajul cu Taiwan. Acesta l-a învins pe Tung-Lin Wu, scor 6-4, 6-4. În prima zi a play-off-ului, Nicholas David Ionel  a pierdut cu un scor neverosimil, 6-3, 6-0, în fața numărului 326 mondial Chun-Hsin Tseng.

După eșecul suferit de Nicholas David Ionel, Marius Copil a jucat un meci strâns împotriva lui Yu Hsiou Hsu. El a cedat în minimum de seturi, scor 7-6 (5), 7-5.

Trebuie amintit că, în cursul lunii mai, Guvernul a aprobat „Strategia Națională pentru Sport 2023-2032”, proiect inițiat de Ministerul Sportului, care poziționează sportul ca prioritate națională și stabilește viziunea de dezvoltare și direcțiile majore pentru următorul deceniu.