UPDATE: Simona Halep pierde primul set cu 6 – 2

De asemenea, a pierdut și partida, după ce a fost învinsă și în setul 2 cu 6 -3

Partida dintre Simona Halep şi Anett Kontaveit a început la ora 17:30.

Meciul este unul deosebit de important pentru jucătoarea din Estonia, având în vedere că ea se poate califica în premieră la Turneul Campioanelor, dacă trece de Halep şi câştigă punctele necesare. Anett Kontaveit se luptă de la distanță cu Ons Jabeur (Tunisia, locul 8 WTA) pentru ultimul loc disponibil la prestigioasa competiție ce are loc anual între cele mai bune opt jucătoare din circuit. Finala” WTA se va desfăşura în Guadalajara, Mexic, între 10 şi 17 noiembrie.

Vezi partida LIVE VIDEO, dacă ești abonat RCS-RDS, aici.

Declaraţiile celor două jucătoare, înaintea de marea finală

Kontaveit a progresat mult în ultima perioadă. Toate meciurile cu ea au fost strânse, au fost meciuri bune. Sper să arătăm un tenis bun și în finală. Eu mereu m-am calificat la Turneul Campioanelor înainte de deadline, dar cred că este o presiune frumoasă pentru ea.

Este frumos să te califici pentru prima dată și nu cred că va fi o presiune negativă pentru ea. Consider că nu are nimic de pierdut, ci doar de câștigat în cazul în care se va califica la Turneul Campioanelor”, a spus Simona Halep pentru Digi Sport.

Am petrecut o săptămână frumoasă la Cluj, am jucat bine și mă bucur că m-am calificat în finală. Nu am avut meciuri ușoare, sunt foarte motivată și iau fiecare meci în parte.

Am venit aici cu un singur obiectiv în minte: să obțin calificarea la Turneul Campioanelor. Sunt foarte fericită că în finală voi lupta și pentru acest lucru, nu doar pentru trofeu.

Simona Halep este o jucătoare incredibilă, am pierdut împotriva ei de câteva ori, dar acum mă simt foarte bine pe teren. Sunt pregătită pentru duelul cu ea”, a declarat şi Anett Kontaveit.