Simona Halep a vorbit într-un interviu despre situația de la US Open și a fost întrebată dacă regretă că nu a participat la acest turneu. Aceasta consideră însă că a luat decizia cea mai bună în această privință și nu are vreun regret.

„M-am uitat doar în prima zi la meciuri. Mă simt ciudat să nu fiu la US Open, dar cred că a fost o decizie bună. Nu am niciun regret că nu m-am dus”, a declarat Simona Halep într-un interviu pentru TVR.

Jucătoarea a vorbit și despre o glumă a lui Darren Cahill care ar fi spus că ar fi fost concediat dacă o obliga să meargă la US Open. Halep a spus că asta nu s-ar fi întâmplat niciodată pentru că Darren a înțeles-o mereu.

„Nu n-aş fi făcut asta. El mereu m-a înţeles şi mi-a acceptat dorinţele. Nu m-a forţat cu nimic niciodată”.

Turneul de la Roland Garros este prioritar acuma pentru Halep: „Sper să joc cât mai bine la Roland-Garros, care rămâne prioritate. Sper să nu fie atât de greu cum se presupune că e la US Open”

Halep nominalizată pentru jucătoarea lunii august de WTA

Pe de altă parte, Halep a fost nominalizată, alături de franţuzoaica Fiona Ferro şi belarusa Victoria Azarenka, la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis, potrivit site-ului WTA.

Halep, numărul doi mondial, a câştigat luna trecută turneul de la Praga, fiind al doilea său titlu consecutiv, cu o pauză de şase luni între ele din cauza pandemiei de coronavirus. Halep a ajuns astfel la 21 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Şlem.

În finala de la Praga, Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Ferro a obţinut primul al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de şase luni, la Palermo.

Victoria Azarenka a ajuns şi ea la 21 de titluri în carieră, după victoria de la Cincinnati, turneu desfăşurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obţinut din 2016.