Simona Halep a anunțat că se va retrage din turneul de la Parlemo având în vedere numărul mare de cazuri de coronavirus din România. În același mesaj postat pe pagina personală de Facebook, sportiva a ținut să le mulțumească directorului turneului de la Palermo, cât și ministrului italian al Sănătății.

”Având în vedere creșterea cazurilor de COVID-19 din România și teama mea de a zbura din țară în această perioadă, am luat dificila decizie de a mă retrage. Vreau să îi mulțumesc directorului turneului de la Palermio și ministrului italian al Sănătății pentru toate eforturile pe care le-au făcut și sper că turneul va fi un succes”, a fost mesajul sportivei.

Ce au anunțat organizatorii înainte de decizia Simonei Halep

„Am trimis de urgenţă o scrisoare ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, cerând o derogare pentru participanţii la Palermo Ladies Open. Măsura ar afecta o jucătoare ca Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, au anunţat organizatorii pe Twitter.

Autoritățile din Italia sunt foarte atente la evoluția cazurilor de coronavirus din România și au emis o ordonanță în care persoanele care vin din țara noastră să intre în carantină timp de 14 zile. Decizia ar fi complicat teribil participarea jucătoarelor noastre la turneul care se va disputa pe zgură în perioada 3-9 august și va fi transmis în direct la Digi Sport.

„Având în vedere că jucătoarele de tenis efectuează controale stricte cu teste la 4 zile, am cerut Ministerului Sănătății să dea o derogare jucătoarelor care sunt afectate de această nouă măsură,” a fost mesajul directorului turneului, Oliviero Palma, pentru digisport.ro.