China a anunţat că 11 turnee ATP și WTA, care urmau să se joace în această ţară, nu se vor mai disputa în acest an. De altfel, oficialitățile chineze au decis ca niciun eveniment sportiv să nu se mai dispute în acest an din cauza pandemiei de COVID-19.

Cea mai importantă competiție anulate este Turneul Campioanelor, care era programat la Shenzen, începând cu 9 noiembrie. Aceasta ar fi fost a doua ediție a WTA Finals care s-ar fi desfășurat la Shenzen, după cea din 2019, câștigată de Ashleigh Barty.

Halep a anunțat la ce turnee va participa

Simona Halep avea şanse foarte mari să se califice pentru a şaptea oară consecutiv la Turneul Campioanelor (în 2018 nu a participat din cauza unei accidentări), competiţie pe care nu a câştigat-o niciodată (a jucat doar o finală, pierdută în 2014 cu Serena Williams).

„Suntem foarte dezamăgiți că evenimentele de talie mondială din China nu vor mai avea loc în acest an. Din păcate, aceasta decizie include și Turneul Campioanelor. Respectăm decizia și abia așteptăm să revenim în China cât mai repede”, a declarat Simon Martin, președintele WTA, conform romaniatv.net.

În ceea ce o privește, sportiva română, în prezent numărul 2 mondial, a anunţat că va participa la turneul pe zgură de la Praga, din perioada 10 – 16 august.

Noi reguli aduse de pandemie

Înainte de Praga, Halep va participa şi la turneul de la Palermo, din perioada 3-9 august.

În context, trebuie precizat că tenisul mondial a avut de suferit, ca toate celelalte sporturi, dealtfel, în urma pandemiei de coronavirus.

Jucătoarele vor fi obligate, odată cu reînceperea turneelor, să se supună la o serie de reguli noi, gândite de Asociaţia de Tenis Feminin astfel încât să micşoreze riscurile expunerii la COVID-19.

WTA speră ca la începutul lui august sezonul să se reia, deşi asupra datelor oficiale pentru startul competițiilor planează încă incertitudinea dată de pandemie.