Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat, miercuri, că va participa la turneul pe zgură de la Praga, din perioada 10 – 16 august.

„Vă salut pe toţi. Abia aştept să participa la turneul din minunatul oraş Praga. Ne vedem în august”, a spus Halep pe reţelele de socializare.

Și-a mai anunțat participarea la un turneu

Înainte de Praga, Halep va participa şi la turneul de la Palermo, din perioada 3-9 august.

În context, trebuie precizat că tenisul mondial a avut de suferit, ca toate celelalte sporturi, dealtfel, în urma pandemiei de coronavirus.

Jucătoarele vor fi obligate, odată cu reînceperea turneelor, să se supună la o serie de reguli noi, gândite de Asociaţia de Tenis Feminin astfel încât să micşoreze riscurile expunerii la COVID-19.

Cea mai aspră măsură se referă la numărul de persoane din staff-ului unei sportive. Astfel, fiecare jucătoare va putea să călătorească la turnee având alături un singur membru al echipei sale.

Repercusiuni pentru sportivele de top

Această regulă va avea repercusiuni în special în rândul sportivelor de top, cum este și Simona Halep, care îşi permit financiar să susţină un staff numeros.

Pe lângă restricţiile privind călătoriile, WTA a mai luat o serie de măsuri, dar care nu sunt în poziţia de a afecta în vreun fel performanţele sportivelor.

Astfel, în momentul în care se vor schimba terenurile, cele două jucătoare nu se vor mai intersecta. Fiecare va merge printr-o parte a fileului, pentru a sta cât mai departe una de cealaltă.

În acelaşi timp, în centrul sportiv de la un turneu se va face o selecţie riguroasă a celor care au acces. Maximum 100 de persoane vor putea pătrunde aici, indiferent de cât de mare este competiţia.

WTA speră ca la începutul lui august sezonul să se reia, deşi asupra datelor oficiale pentru startul competițiilor planează încă incertitudinea dată de pandemie.