FRT a cerut o derogare pentru Simona Halep

Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis (FRT), a anunțat în cursul zilei de marți că a completat formalitățile necesare pentru a solicita o excepție care să permită Simonei Halep să participe la Jocurile Olimpice din 2024.

Gabriel Moraru a comunicat că Simona, împreună cu managerul ei, avocatul și Darren Cahill, au finalizat completarea formularelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Moraru a adăugat că termenul limită pentru trimiterea acestor formulare este mâine și că acestea vor fi expediate în această seară sau cel târziu mâine dimineață.

„Simona împreună cu managerul, avocatul și Darren Cahill au completat formularele pentru Jocurile Olimpice de la Paris! Formularele pentru participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris au fost definitivate. M-am ocupat de formular, că FRT este cea care completează acel formular. Mâine (n.r. – miercuri) este data limită, astă seară sau cel târziu mâine dimineață va fi trimis”, a transmis Gabriel Moraru.

Simona Halep
SURSA FOTO: Facebook, Simona Halep

Simona Halep a participat la JO doar în 2012

Simona Halep a luat parte la o singură competiție olimpică în întreaga sa carieră, la ediția de la Londra din 2012. Marea campioană a României a suferit o înfrângere în primul tur în fața kazahei Yaroslava Shvedova.

La Jocurile Olimpice din 2016, desfășurate la Rio de Janeiro, Simona Halep a decis să nu se alăture delegației României din motive personale. Aceasta era îngrijorată de riscul de infectare cu virusul Zika.

Marea campioană a României nu a participat nici la JO din Tokyo, din 2020. Sportiva nu se recuperase complet după accidentarea la gamba stângă suferită în turneul de la Roma, în luna mai.

Simona Halep
SURSA FOTO: captură Digisport

Halep visează să ajungă la JO de la Paris

Sportiva din Constanța a oferit un interviu la finalul anului trecut în care vorbea despre Jocurile Olimpice de la Paris.

Atunci, ea încă era suspendată pentru dopaj și spunea că visează să ajungă la JO din Paris.

Tot atunci, dubla campioană de Mare Șlem spunea că Parisul este orașul ei de vis.

„Desigur, este visul meu. Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis”, spunea atunci Simona Halep.

Primul meci al Simonei Halep după decizia TAS a fost pe 20 martie. Atunci, sportiva a pierdut în fața Paulei Badosa cu un scor de 6-1, 4-6, 3-6.