Potrivit ministrului, este mult mai ușor ca Sibiu-Pitești să fie construită direct ca autostradă și nu ca drum expres, având în vedere zona de munte.

Rus a mai precizat că peste două săptămâni va fi stabilit câștigătorul licitației organizate anul trecut pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Citiți și: Lista proiectelor de AUTOSTRĂZI prioritare pentru următorii ani

La jumătatea lunii noiembrie anul trecut, ministrul transporturilor a anunțat că au fost depuse şase oferte  realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti, despre care spune că ar putea fi construită în trei-patru ani.

Cum a ajuns Sibiu-Pitești de la autostradă la drum expres și de la autostradă fazată la "direct autostradă"

La începutul lunii octombrie 2014, capital.ro scria că
Ioan Rus s-a râzgândit, dar numai pe jumătate: Sibiu – Pitești va fi autostradă, dar, mai întâi, se va construi ca drum expres

Dacă în Master Planul General de Transport (MPGT), lansat, în dezbatere publică, la începutul acestei luni, legătura dintre Sibiu și Pitești era trecută și propusă la drumurile expres, după mai multe discuții cu opinia publică și reprezentanții uzinei Dacia, ministrul Ioan Rus susține că Sibiu-Pitești va fi până la urmă o AUTOSTRADĂ.

Cu mențiunea că într-o primă fază se va construi pentru Sibiu-Pitești un drum expres, dar exproprierile vor fi făcute la nivel de autostradă.

Citiți și opinia lui Alexandru Crăciun despre acest subiect:
Zmeul și buzduganul sau A1 Sibiu – Pitești, maximă urgență!

Te-ar putea interesa și: